Ο Παντσέρι «καίει» την Καϊλή – Πήρε 250.000 ευρώ από το Κατάρ

Νέες αποκαλύψεις έκανε στις βελγικές αρχές σχετικά με το σκάνδαλο του Κατάρ-gate, ο Αντόνιο Παντσέρι, οι οποίες φέρεται να «καίνε» την Εύα Καϊλή, καθώς σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής έλαβε 250.000 ευρώ από το Κατάρ για την προεκλογική της καμπάνια του 2019.

Τα νέα αυτά στοιχεία για το σκάνδαλο διαφθοράς φέρνουν στο φως η βελγική εφημερίδα «Le Soir» και η ιταλική «La Repubblica», σύμφωνα με τις οποίες και όπως είπε ο Αντόνιο Παντσέρι, ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, είχε «κεντρικό ρόλο» στο κύκλωμα, καθώς «ήταν πεινασμένος για χρήματα».

Τα… προεκλογικά «πάρε-δώσε» της Καϊλή με το Κατάρ

Όπως υποστήριξε στην κατάθεσή του ο Αντόνιο Παντσέρι, η Εύα Καϊλή είχε συμφωνήσει να μείνει το 2017 ή το 2018 για μία εβδομάδα σε ένα από τα πολυτελή δωμάτια του ξενοδοχείου «Mamounia», στο Μαρακές, μαζί με τον σύντροφό της, με τα έξοδα του ταξιδιού τους να καταβάλονται από τον Αμπντεραχίμ Ατμούν, ενώ ο Αλ Μάρι αποφάσισε, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στην Ντόχα που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2019, να στηρίξει την προεκλογική εκστρατεία της Εύας Καϊλή για την Ευρωβουλή, δίνοντάς της 250.000 ευρώ, με σκοπό η Ελληνίδα ευρωβουλευτής να ανταποδώσει τη… χάρη αργότερα από τη θέση της στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ακόμα, σύμφωνα με τον Αντόνιο Παντσέρι, κατά τη διάρκεια της έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η ευρωβουλευτής ζητούσε από τον πρόεδρο της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, να παρέμβει στον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ώστε να ενθαρρύνει το ευρωπαϊκό σχέδιο για την απαλλαγή της βίζας όσον αφορά στην είσοδο πολιτών του Κατάρ στη Ζώνη Σένγκεν, κάτι το οποίο «δεν ξέρω αν το έκανε», λέει ο Αντόνιο Παντσέρι.

Επιπλέον, σύμφωνα με την υποκλοπή των επικοινωνιών της Εύας Καϊλή από τις φυλακές Χάρεν όπου κρατείται, φέρεται να ζήτησε από έναν συγγενή της ένα κινητό τηλέφωνο και USB, τα οποία θα φυλάσσονταν σε μία από τις κατοικίες της. Ένας από τους λόγους για την πρόσφατη παράταση της κράτησής της – άλλοτε – αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου; Οι δικηγόροι της, Σβεν Μαρί και Μιχάλης Δημητρακόπουλος, αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Κεντρικός ο ρόλος του Τζόρτζι

Ο Αντόνιο Παντσέρι επιβεβαιώνει τον κεντρικό ρόλο –όπως λέει– του Φραντσέσκο Τζόρτζι. Για τον κοινοβουλευτικό του βοηθό όταν εκείνος ήταν βουλευτής, ο Αντόνιο Παντσέρι λέει ότι ήταν πεινασμένος για χρήματα, και κυρίως μετρητά και ότι ήταν σε όλες τις συνεδριάσεις και σχεδόν σε όλα τα ταξίδια. Ο νεαρός Ιταλός είχε παραδεχτεί στους ανακριτές λίγο μετά τη σύλληψή του ότι ήταν ο «διαχειριστής μετρητών» για την εγκληματική οργάνωση, κάτι που ο Αντόνιο Παντσέρι επιβεβαιώνει πολύ συχνά στις καταθέσεις του.

Ακόμα χειρότερα, ο Αντόνιο Παντσέρι υπονοεί έντονα ότι μετά το 2019 και την – καθ’ όλα σχετική – αποχώρησή του από το Κοινοβούλιο, ο Φραντσέσκο Τζόρτζι θα έπαιρνε εν ολίγοις τη θέση του ως «μαέστρος» των μικρών επιχειρήσεων.

«Το καθήκον του Φραντσέσκο Τζόρτζι ήταν να κάνει την εσωτερική διαχείριση και να βοηθά τους βουλευτές και τους εξωκοινοβουλευτικούς να παρεμβαίνουν. Όσον αφορά σ’ εμένα, επρόκειτο για μια εξωτερική δράση, διότι δεν μπορούσα πλέον να συμμετέχω στις συνεδριάσεις». Ο δικηγόρος του Φραντσέσκο Τζόρτζι σημειώνει ότι «οι διαρροές στον Τύπο στοιχείων που καλύπτονται από το απόρρητο της εντολής συνεχίζονται, θα καταλάβετε ότι δεν μπορώ να συνδεθώ με τέτοιες πρακτικές».

Related Posts