Ο Μητσοτάκης αντί να απαντήσει για τις υποκλοπές στη Βουλή, κάνει… ιντερνετικά διαγγέλματα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπως κάθε εβδομάδα, έτσι κι αυτή, έκανε ανάρτηση στο Facebook, παρουσιάζοντας την καταστροφή της χώρας ως θετικό έργο.

Αντί να πάει στη Βουλή και να απαντήσει για τις υποκλοπές και να ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό, κρύβεται και κάνει διαγγελματικού τύπου αναρτήσεις.

Μάλιστα, έγραψε για το «καλάθι του νοικοκυριού» και για τη διάλυση της δημόσιας υγείας.

Τα ψέματα για το «καλάθι του νοικοκυριού»

Για το πρώτο, είχε το θράσος να εμφανίσει ως επίτευγμα, ότι μπήκαν τρόφιμα για διαβητικούς. Αν παρουσιάζει τη διατροφή των διαβητικών ως κυβερνητικό έργο, τότε μόνο μια λέξη για τον πρωθυπουργό. Ντροπή.

Γενικότερα για το «καλάθι του νοικοκυριού» έχουν απαντήσει οι πολίτες. Ως εκ τούτου, ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να πείσει με συνειδητά ψέματα.

Τον αδειάζει το ΙΝΚΑ

Στην ανακοίνωση του ΙΝΚΑ, τονίζεται ότι «ένας μήνας πέρασε από την επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης και του υπουργείου ανάπτυξης και επενδύσεων με το καλάθι του νοικοκυριού, ως μέτρο που συγκράτησε τις τιμές των προϊόντων. Εμείς ως ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας λαμβάνουμε καθημερινά καταγγελίες και παράπονα πολιτών Καταναλωτών σχετικά με το καλάθι του νοικοκυριού πως δεν προσέφερε τίποτα το ιδιαίτερο στην τσέπη μας».

Τα ψέματα για την ταφόπλακα στο ΕΣΥ

Αναφορικά με το δεύτερο, το νομοσχέδιο που βάζει ταφόπλακα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αυτά που γράφει είναι τραγικά.

Ξεκάθαρα και ξεδιάντροπα, ο κ. Μητσοτάκης, γράφει για τις αυξήσεις στους γιατρούς και τη δυνατότητα να εργάζονται και στον ιδιωτικό τομέα, αλλά δεν γράφει ούτε λέξη για τους μη προνομιούχους που θα έχουν την ατυχία να αρρωστήσουν.

Σας παραθέτουμε επ’ ακριβώς αυτό που έγραψε και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

« Γι’ αυτό και αυτή τη βδομάδα νομοθετήσαμε αυξήσεις στους μισθούς και στα επιδόματα των γιατρών, που θα είναι αναδρομικές από 28 Ιουνίου 2022. Επιπλέον, από τον Ιανουάριο θα υπάρξει επιπλέον προσαύξηση του νοσοκομειακού επιδόματος των γιατρών που υπηρετούν σε ΜΕΘ, μηνιαίο επίδομα σε γιατρούς που υπηρετούν στα ΤΕΠ, στα ΕΚΑΒ και σε αναισθησιολόγους που υπηρετούν σε αναισθησιολογικά τμήματα. Επιπροσθέτως, νομοθετήσαμε τη δυνατότητα οι γιατροί πλήρους απασχόλησης που υπηρετούν σε νοσοκομεία του ΕΣΥ να μπορούν, υπό αυστηρές προϋποθέσεις που δεν θα επηρεάσουν την εργασία τους στα νοσοκομεία, να λειτουργούν ιδιωτικό ιατρείο ή να παρέχουν υπηρεσίες προς ιδιωτικά κέντρα υγείας. Έχω ακούσει πολλά για αυτή την απόφαση. Όμως θέλω να το πω καθαρά: εάν δεν παίρναμε αυτή την απόφαση, θα χάναμε τους καλύτερους γιατρούς του ΕΣΥ. Αναρωτιέμαι, αυτό δεν θα ήταν υποβάθμιση του ΕΣΥ; Δεν είχαμε καθήκον να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να συγκρατήσουμε αυτή τη διαρροή καλών γιατρών και να ξεκινήσουμε και πάλι να προσελκύουμε στο ΕΣΥ καλούς επιστήμονες; Να δώσουμε κίνητρο σε γιατρούς να επιστρέψουν από το εξωτερικό; Αυτό δεν είναι, άλλωστε, μία πραγματική αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας;»

Τα… διαγγέλματα στο facebook δεν έχουν υποκλοπές

Από αυτά που γράφει ο πρωθυπουργός, απουσιάζουν πολλά. Το σκάνδαλο των υποκλοπών, (για το οποίο δεν είπε τι έκανε την προηγούμενη εβδομάδα), η αισχροκέρδεια (την ενισχύει αντί να την ελέγξει), τον ΦΠΑ, τον Ε.Φ.Κ. στα καύσιμα, τους πλειστηριασμούς και τους… Πάτσηδες.

Άραγε, την επόμενη Παρασκευή θα γράψει κάτι και γι’ αυτά; Φυσικά και όχι. Παρουσιάζει το μαύρο για άσπρο για να κλέψει πάλι την ψήφο των Ελλήνων  πολιτών.

 

 

Related Posts