Συντυχάκης: Ο λαός να δώσει ψήφο-χαστούκι και να συμπορευθεί με το ΚΚΕ

Τον εμπαιγμό της κυβέρνησης προς τον λαό με τα «καλάθια του νοικοκυριού» και των «παιχνιδιών», τα διάφορα pass, που είναι προεκλογικά μέτρα, κατήγγειλε ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ελλάδα Fm» το πρωί της Δευτέρας 19 Δεκέμβρη.

Το τραγικό είναι πως η κυβέρνηση δεν μιλά καθόλου για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, σημείωσε και γι’ αυτό το ΚΚΕ επανακαταθέτει την τροπολογία του για επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης, ώστε οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι να ζουν με αξιοπρέπεια.

Όταν οι εργαζόμενοι πληρώνουν πάνω από το 95% των φορολογικών εσόδων και μόλις το 5% πληρώνουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, είναι ληστεία, επισήμανε, αναφερόμενος στο άδικο φορολογικό σύστημα που εφαρμόζουν η σημερινή, αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Επισήμανε ότι η αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ είναι ανούσια, σηκώνουν σκόνη για να συσκοτίσουν αυτή την πραγματικότητα και να συγκαλύψουν την ταύτισή τους και τις ευθύνες τους.

Σημείωσε πως η κυβέρνηση προχωρά στην αναδιανομή του πλούτου προς όφελος των λίγων και σε βάρος των πολλών, όπως αποτυπώνεται και στον προϋπολογισμό του 2023. Υπογράμμισε ότι μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και του Ταμείου Ανάκαμψης, οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα εισπράξουν 15 δισ. ευρώ, τα οποία θα πληρώνει ο λαός μέχρι το 2060 με άγρια φορολογία.

Ερωτηθείς για τα σενάρια μετεκλογικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με άλλα κόμματα ή πολιτικής ανοχής από αυτά, σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ με ένα τρίτο μνημόνιο που τσάκισε τα πάντα, που μετέτρεψε τη χώρα σε απέραντο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο, πώς θα έρθει τώρα να κάνει πρόταση στο ΚΚΕ;».

Υπογράμμισε πως η κριτική του ΚΚΕ τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη ΝΔ δεν αφορά τα επιμέρους ζητήματα, αλλά τα κεντρικά θέματα και έφερε ως παράδειγμα τον αγώνα για φθηνή Ενέργεια, που προϋποθέτει τη σύγκρουση και ρήξη με την πολιτική απελευθέρωσης της αγοράς Ενέργειας, σύγκρουση και ρήξη με την πράσινη ανάπτυξη, το χρηματιστήριο Ενέργειας κ.ά., κάτι που δεν λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η προστασία του εισοδήματος του λαού απαιτεί σύγκρουση και αγώνα για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, επισήμανε.

Καταλήγοντας, τόνισε πως το ΚΚΕ αποτελεί την καλύτερη εγγύηση στον αγώνα του λαού για τα επιμέρους αλλά και τα γενικότερα αιτήματά του, καλώντας τον λαό στις επικείμενες εκλογές να δώσει ψήφο-χαστούκι και να συμπορευθεί με το ΚΚΕ για τις μικρές μάχες, αλλά και για τη μεγάλη μάχη για την ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας.

Related Posts