Ο αλαζόνας του χαβιαριού και της σαμπάνιας

Ο διαγραφείς από τη Νέα Δημοκρατία ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος, με ελάχιστες λέξεις απέδωσε επακριβώς τι σημαίνει Μητσοτάκης.

Μιλώντας στον «105,5 Στο Κόκκινο» είπε ότι «η μητσοτακική σχολή είναι ό,τι πιο βρώμικο έχει περάσει από τη Νέα Δημοκρατία, διαπλεκόμενη, διεφθαρμένη, με μεγάλο ενδιαφέρον για το χρήμα».

Εκτός από τον κ. Κύρτσο, παλιά στελέχη της ΝΔ -που ήταν μάλιστα σε σημαντικές θέσεις- καθημερινά ασκούν κριτική προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη. Μεταξύ αυτών ο Ευάγγελος Αντώναρος και ο Νίκος Καραχάλιος.

Όλοι μιλούν για την αλαζονεία του γόνου. Και έχουν δίκιο. Ο τρόπος που κυβερνά μόνο πολιτικό δεν δείχνει.

Ασύστολα ψέματα, υπερόπτης, νομίζει πως ο λαός είναι τα πρόβατα που θα τον ακολουθήσουν ό,τι και αν κάνει.

Την Τρίτη (22-11-2022) επισκέφτηκε το εργοτάξιο όπου έχουν αρχίσει οι εργασίες για τον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου και το φράγμα Πείρου – Παραπείρου.

Εκεί άρχισε τα ψέματα όπως κάνει συνεχώς. Έργα που έχουν αρχίσει από άλλες κυβερνήσεις τα παρουσιάζει για δικά του. Είναι εθισμένος στο ψέμα. Ούτε ίχνος πολιτικού πολιτισμού.

Μέσα στο άγχος του επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ για το «καλάθι του νοικοκυριού».

Είπε ότι το «καλάθι του νοικοκυριού» αποδίδει και όσοι δεν το βλέπουν είναι «αριστεροί του χαβιαριού ή σοσιαλιστές της σαμπάνιας».

Ως απλός Έλληνας πολίτης, καταθέτω την άποψη μου.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο ψεύτης, ο αλαζόνας του χαβιαριού και της σαμπάνιας.

Είναι ο χειρότερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης. Και συνεχίζει να εμπαίζει τον ελληνικό λαό, ζητώντας ανερυθρίαστα αυτοδυναμία.

Πρόκειται για τον μοναδικό πρωθυπουργό στον κόσμο, στην ιστορία της ανθρωπότητας που καταδέχτηκε να πάρει αγροτικό επίδομα, στερώντας το από κάποιον πραγματικό αγρότη.

Τολμά να βάζει και διλήμματα. Μητσοτάκης ή Τσίπρας; Ρώτησε τους παρευρισκόμενους τι θυμούνται από τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ρώτησε όμως αν θυμούνται τα αντιλαϊκά μέτρα που έχει ψηφίσει ως βουλευτής ή ως πρωθυπουργός. Δεν ρώτησε εάν έχουν να φάνε. Εάν τα παιδιά τους πάνε φροντιστήριο.

Και το κυριότερο: Δεν ρώτησε πως νιώθουν που οι Πάτσηδες τους παίρνουν παράνομα τα σπίτια για χρέη 10.000 ευρώ. Δεν ρώτησε πως αισθάνονται που οι κολλητοί του πλουτίζουν, όπως ο Στάσης της ΔΕΗ που παίρνει 1.000 ευρώ την ημέρα.

Δεν ρώτησε πως νιώθουν που δεν προστατεύονται οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι μονογονεϊκές οικογένειες, οι συνταξιούχοι, τα ΑΜΕΑ.

Φυσικά, δεν ρώτησε για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και την προσπάθειά του να δώσει σε ιδιώτες το νεράκι του θεού.

Ούτε ρώτησε πως αισθάνονται οι γονείς των 3.000 παιδιών που περιμένουν να κάνουν εγχείρηση στο «Αγία Σοφία». Ούτε για την Υγεία, την Παιδεία.

Δεν ρώτησε πόσο χρονικό διάστημα επαρκεί ο λειψός μισθός.

Είπε εάν θα πάμε μπροστά ή πίσω.

Η πολιτική του είναι πίσω σε όλα. Πίσω στην αξιοπρέπεια. Η πρόοδος που προτείνει είναι η φτώχεια.

Ο άνθρωπος με την τεράστια περιουσία, μας λέει ότι μπορεί να καταλάβει. Ο λαός λέει ότι «ο χορτάτος τον νηστικό δεν τον καταλαβαίνει». Με τη διαφορά ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν ενδιαφέρεται καν να μάθει.

Είναι ο άνθρωπος, που μεγάλωσε και σπούδασε με τα δικά μας λεφτά. Τα λεφτά των φορολογούμενων. Με αυτά σπούδασε, με αυτά –ακόμη και σήμερα- μας κάνει τον καμπόσο. Με αυτά σπούδασαν και φτιάχτηκαν και τα παιδιά του. Και με αυτά επιδιώκει να συνεχίσει να πλουτίζει. Με τους φόρους που μας βάζει.

Όλα με τις δικές μας πλάτες. Μοιράζει σε κολλητούς του τα δικά μας λεφτά. Χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Διορίζει συγγενείς, γιατί νομίζει ότι το ελληνικό κράτος και το δημόσιο ταμείο είναι δικά του.

Υπερόπτης, ψεύτης και αλαζόνας.

Αυτός είναι ο άνθρωπος που θέλει να κυβερνά τη χώρα.

Ήρθε όμως η ώρα του. Θα πέσει με κρότο.

Υπάρχει και μια ευκαιρία. Στις επόμενες εκλογές να ξεμπερδέψουμε μια και καλή με την οικογένεια που ζει πλουσιοπάροχα και απέκτησε περιουσία στηριζόμενη πάνω στις δικές μας πλάτες.

Οι εκλογές πλησιάζουν. Μπορούμε.

 

Related Posts