Οι δημοσκοπήσεις που «βγάζουν μάτι» – Και μια αλήθεια για τον Μητσοτάκη

Πολλές φορές έχουμε δει δημοσκοπήσεις. Τα αποτελέσματα κάποιων ίσως να μας ικανοποιούν, ίσως και όχι.

Είναι όμως πάρα πολλές οι φορές, που αλλού είναι η κοινωνία και αλλού οι έρευνες με τα ευρήματα τους. Το ερώτημα είναι γιατί συμβαίνει αυτό.

Οι αντιφάσεις δε, πρέπει να προβληματίσουν τις ίδιες τις εταιρίες. Πώς να χαρακτηρίσει κάποιος μια δημοσκόπηση που έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα από μια άλλη;

Η μια παραιτήσουν Μητσοτάκη, η άλλη μας έσωσες Μητσοτάκη.

Μάλιστα, πρόσφατες δημοσκοπήσεις ούτε λίγο, ούτε πολύ, εμφάνισαν τον πρωθυπουργό, σαν τον Χριστό που ήρθε στη γη για να σώσει την Ελλάδα.

Πρώτος και καταλληλότερος σε όλα. Τα πάντα σωστά, κανένα λάθος. Πρόκειται για τις δημοσκοπήσεις που «βγάζουν μάτι».

Ακόμη και ο Χριστός έκανε μια αμαρτία. Ο κ. Μητσοτάκης καμία. Ούτε ένα λάθος.

Ο άνθρωπος που κατηγορείται για ερντογανική Δημοκρατία, ο Όρμπαν των Βαλκανίων, που έκανε τους θεσμούς μαγαζί του, εμφανίζεται να υπερασπίζεται τους θεσμούς και την ανεξαρτησία τους.

Αυτός που αύξησε το χρέος, είναι ο καταλληλότερος για την οικονομία. Αδιαφορεί για τους πολλούς και στηρίζει τους λίγους, αλλά για τις δημοσκοπήσεις αυτό είναι καλό.

Μάλλον αυτό αρέσει σε όσους δεν μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός τους σώζει, ρίχνοντας τους ακόμη πιο βαθιά στη φτώχεια.

Ψηφίζουν υπέρ της αισχροκέρδειας και της φτωχοποίησης τους; Σύμφωνα με κάποιες έρευνες ναι.

Μας λένε ότι εκείνος που ρίχνει… σκοτάδι και βάζει εμπόδια για να μην μάθουμε την αλήθεια για το σκάνδαλο των υποκλοπών, είναι ο άνθρωπος της διαφάνειας.

Έχει βάλει απέναντι όλη την κοινωνία, αλλά όλη η κοινωνία τον ψηφίζει.

Μάλλον οι ερωτήσεις θα έγιναν σε άτομα που δεν ζουν στην Ελλάδα και έκαναν λάθη στη μετάφραση.

Πάντως υπάρχει μια αλήθεια. Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται καταλληλότερος και για τις υποκλοπές. Αυτό είναι αλήθεια. Γιατί ποιος άλλος θα μπορούσε να παρακολουθήσει καλύτερα τους πολιτικούς, τους δημοσιογράφους και τους επιχειρηματίες;

Οι υπόλοιποι είναι υπέρ της Δημοκρατίας. Οπότε, το σκωπτικό σχόλιο, είναι ότι θα δεχτούμε την καταλληλότητα του κ. Μητσοτάκη σε αυτό το θέμα.

 

Related Posts