Ξενογιαννακοπούλου: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κορόιδεψε τους συνταξιούχους

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση ασκεί η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, αναφέροντας σε δήλωση της με αφορμή δηλώσεις του υπουργού Εργασίας και του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφού επί τρεισήμισι χρόνια κορόιδεψε και έπληξε με τις πολιτικές της τους συνταξιούχους τώρα, προκειμένου να αντιμετωπίσει την αγανάκτηση τους, επιτίθεται με ψέματα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Ειδικότερα, η τομεάρχης Εργασίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζει ότι «ο κ. Χατζηδάκης ξεχνά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 παρέλαβε από τη ΝΔ πάνω από 1 δισ. έλλειμμα στα ασφαλιστικά ταμεία, συντάξεις περικομμένες οριζόντια 12 φορές έως και 50% με συνολικό ύψος περικοπών 45 δισ. ευρώ, με δεσμεύσεις προς τους θεσμούς για επιπλέον περικοπές, και 400.000 εκκρεμείς συντάξεις». «Διατείνεται μάλιστα ο υπουργός Εργασίας ότι οι συνταξιούχοι από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ‘έχουν δει μόνο αυξήσεις’», συνεχίζει, τονίζοντας ότι «οι μόνες αυξήσεις που είδαν οι συνταξιούχοι ήταν φέτος και αυτές οφείλονται στο νόμο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ του 2017». Αντίθετα, σημειώνει ότι «από την κυβέρνηση Μητσοτάκη οι συνταξιούχοι στερήθηκαν τη 13η σύνταξη, τα 2,5 δισ. ευρώ των αναδρομικών που δικαιούνται, έζησαν τον εμπαιγμό των fast track συντάξεων, που μία στις δύο βγαίνει με λάθη ή μικρότερο ποσό, και βλέπουν καθημερινά τη δραματική μείωση της αγοραστικής τους δύναμης». Επιπλέον αναφέρει ότι «ο κ. Χατζηδάκης, αντί να απολογηθεί για το συνεχιζόμενο δράμα των 120.000 εκκρεμών επικουρικών συντάξεων, κάνει προεκλογικές ανακοινώσεις για ‘επιδόματα’ στους συνταξιούχους».

Η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι οι δεσμεύσεις του κόμματος προς τους συνταξιούχους «είναι σαφείς και κοστολογημένες». Αυτές αφορούν: «την επαναχορήγηση της 13ης σύνταξης, την επιστροφή των αναδρομικών σε τρεις ετήσιες δόσεις για τις περικοπές σε επικουρικές και δώρα της κυβέρνησης Σαμαρά, την αποκατάσταση της αδικίας της προσωπικής διαφοράς και την αύξηση του αφορολόγητου για τους συνταξιούχους στα 10.000 ευρώ».

Σχολιάζει δε ότι «επειδή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου αναρωτιέται πού θα βρει τα χρήματα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την υλοποίηση των δεσμεύσεων του, να του απαντήσουμε ότι είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης, επιλογής και προτεραιοτήτων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την κατάργηση του ΤΕΚΑ και του κεφαλαιοποιητικού συστήματος στην Επικουρική Σύνταξη που επέβαλε η ΝΔ, που χρηματοδοτείται από τα ποσά που αντιστοιχούσαν στη 13η σύνταξη». Η κ. Ξενογιαννακοπούλου αναφέρει καταληκτικά ότι «οι συνταξιούχοι που βιώνουν τον κυβερνητικό εμπαιγμό θα δώσουν την απάντηση τους στις εκλογές».

 

Related Posts