Ξανθός: Τεράστια πολιτική ήττα του Πλεύρη η απόφαση του ΣτΕ για τους υγειονομικούς

«Τεράστια νομική και πολιτική ήττα» για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, χαρακτηρίζει ο Ανδρέας Ξανθός «την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ ότι είναι αντισυνταγματική η παράταση μέχρι 31/12/2022 των αναστολών εργασίας για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους του ΕΣΥ, λόγω μη επαναξιολόγησης του μέτρου».

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε σχετική δήλωσή του ότι «επιβεβαιώνεται απόλυτα η κριτική των περισσότερων επιστημόνων, των εκπροσώπων των υγειονομικών (ΟΕΝΓΕ-ΠΟΕΔΗΝ), του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της υπόλοιπης αντιπολίτευσης, που τόνιζαν ότι η αναστολή εργασίας είναι ένα ακραίο, μη αναλογικό και τιμωρητικό μέτρο, που δεν σχετίζεται με την προστασία της Δημόσιας Υγείας αλλά με την ακροδεξιά λογική της “σιδηράς πυγμής”». Προσθέτει ότι «ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Υγείας είναι πολλαπλώς έκθετοι για μια εμμονική στάση που οδήγησε χιλιάδες εργαζόμενους σε εξαθλίωση και αναξιοπρέπεια, ενώ στέρησε από το ΕΣΥ πολύτιμο και έμπειρο προσωπικό σε περίοδο υγειονομικής κρίσης».

Ο κ. Ξανθός αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι σε αναστολή έπρεπε να επιστρέψουν «χθες» στη δουλειά τους και πως η κυβέρνηση «αγνόησε τους πάντες, τις Επιστημονικές Επιτροπές, τη διεθνή πρακτική, ακόμα και την προειδοποίηση του ΣτΕ» και «τώρα είναι υποχρεωμένη να συμμορφωθεί». «Περιμένουμε την απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση άμεσα. Έστω και στο υπό συζήτηση ν/σ για τη διάλυση του ΕΣΥ», σημειώνει.

Related Posts