Ξανά στην επικοινωνιακή παγίδα της ΝΔ τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Τα λάθη που συνεχίζουν να κάνουν στα κανάλια

Στην προεκλογική περίοδο για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, η ΝΔ έβαλε την ατζέντα που ήθελε και πέτυχε να φοβίσει τον κόσμο. Έτσι ο φόβος νίκησε την πείνα που αποδεδειγμένα υπάρχει εάν δούμε τον αριθμό των αιτήσεων για το market pass. Και φυσικά, τα κανάλια κρατούσαν ψηλά τα θέματα που ήθελε η ΝΔ για να τη βοηθήσουν.

Σε συνδυασμό με τα αυτογκόλ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ… η εικόνα καφενείου δεν άργησε να φανεί προς τα έξω. Ο καθένας είχε δική του άποψη παρά τις επίσημες ανακοινώσεις του κόμματος. Ο προεκλογικός αγώνας, έγινε περίπατος για τη ΝΔ.

Έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας έμεινε σχεδόν μόνος να παλεύει, ενώ αναγκαζόταν να απαντά και να δικαιολογεί τις ανοησίες των στελεχών του κόμματος.

Παράλληλα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζονταν στα κανάλια, έπαιζαν άμυνα. Αντί να κάνουν ντρίπλα και να οδηγήσουν τη συζήτηση στην τετραετία της κυβέρνησης και στο δικό τους πρόγραμμα, έπεφταν κάθε μέρα στην επικοινωνιακή παγίδα της ΝΔ.

Για παράδειγμα, όταν ο Γιώργος Κατρούγκαλος είπε για αύξηση στις εισφορές, τα συστημικά ΜΜΕ διατήρησαν το θέμα. Ρωτούσαν συνεχώς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό και πήραν δηλώσεις από εκπροσώπους διάφορων κλάδων. Το ίδιο έγινε και με τις δηλώσεις που έκανε η Θεανώ Φωτίου για τις 5.000 ευρώ της μεσαίας τάξης.

Με τον τρόπο αυτό δημιουργούσαν εντυπώσεις και φόβιζαν τους πολίτες.

Ακόμη ένα παράδειγμα: Όταν ο Άκης Σκέρτσος εμφάνισε ένα χαρτί (δήθεν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους) η δημόσια αντιπαράθεση έμεινε στην κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπήκε στη συζήτηση. Αντί να ανακοινώσει ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για τα συνειδητά ψέματα και να απαιτήσει το χαρτί, απλά αμυνόταν.

Το κερασάκι στην τούρτα το έβαλαν οι Γιάνης Βαρουφάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιάννης Δραγασάκης.

Μετά τη “Δήμητρα”, τα τοπικά νομίσματα και την κυβέρνηση ηττημένων, η ΝΔ κατευθείαν μίλησε για συνεργασία κομμάτων που θέλουν να βγάλουν τη χώρα από την Ευρωζώνη.

Παράλληλα, όταν κορυφαία στελέχη μιλούν για κυβέρνηση ηττημένων είναι σαν να λένε στον κόσμο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερος.

Αυτά είναι λίγα από τα λάθη που έγιναν. Ο ΣΥΡΙΖΑ «έβαλε τα χέρια του και έβγαλε τα μάτια του».

Ακόμη και το θέμα της απλής αναλογικής η ΝΔ το εκμεταλλεύτηκε. Πέρασε στον κόσμο ότι θα συνεργαστούν αυτοί που θα κλείσουν τις τράπεζες. Επίσης μίλησε για κρυφή ατζέντα.

Δυστυχώς όμως, ακόμη και μετά τις εκλογές, συνεχίζονται τα ίδια λάθη.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν στα ψέματα της ΝΔ και δεν βγαίνουν στην επίθεση.

Αντί να περάσουν στην επίθεση πέφτουν στην ίδια παγίδα. Θα μπορούσαν να βγουν επιθετικά. Να ρωτούν τα στελέχη της ΝΔ τι θα γίνει με τους πλειστηριασμούς, γιατί δεν μειώνουν τον ΦΠΑ και τον ΕΦΚ. Ότι παίρνουν 50 και επιστρέφουν 10, δήθεν ως στήριξη, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα κρατούσε 10 και επέστρεφε τα 40. Να μιλήσουν για το ρεύμα, την αισχροκέρδεια. Να πυροβολούν την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και να προβάλλουν το δικό τους πρόγραμμα. Να εμφανίσουν την κρυφή ατζέντα της ΝΔ (νερό, αυξήσεις κ.α..)

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν για την δική τους κυβέρνηση και δεν λένε ποιοι οδήγησαν τη χώρα στη φτωχοποίηση. Λες και ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά από το 1974.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο σημείο να πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τα μνημόνια και κανείς δεν ανέδειξε τα έργα και τις ημέρες του, όταν ήταν υπουργός (απολύσεις καθηγητών κατάργηση κλάδων στα ΕΠΑΛ κ.λπ.). Ούτε θύμισε κάποιος στον κ. Ανδρουλάκη τη θέση που κατείχε και τι έλεγε όταν συνεργάστηκαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Λάθος είναι και η μη απάντηση στα άλλα κόμματα. Ας ρωτηθεί το ΚΚΕ γιατί θέλει απλή αναλογική αφού δεν συνεργάζεται. Ας ρωτηθεί το ΠΑΣΟΚ ποιόν βοηθά καταψηφίζοντας την απλή αναλογική; Ας ρωτηθούν για τις δεξιές επιλογές τους. Ας γνωρίζει ο λαός. Δεν χρειάζεται πάντα να γυρίζεις το άλλο μάγουλο.

Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, αρκετά στελέχη τραβούν τον Αλέξη Τσίπρα προς τα κάτω. Νομίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει διψήφιο αριθμό χωρίς αυτόν; Επί της ουσίας βοηθούν αυτούς που θέλουν να «καθαρίσουν» τον Αλέξη Τσίπρα από την πολιτική ζωή του τόπου και να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ στο 3%. Ενας νέος δικομματισμό είναι η επιθυμία. Θα τον επιτρέψουν στον ΣΥΡΙΖΑ;

Εάν τους χαλάει ο Τσίπρας υπάρχουν λύσεις. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ακόμη πολιτικό κεφάλαιο και η δημοκρατική παράταξη τον χρειάζεται. Οφείλουν να το καταλάβουν και οι αναλυτές του καφενέ.

Related Posts