Να τους χαιρόμαστε τέτοιους συμμάχους – Το ΝΑΤΟ συγχαίρει την Τουρκία για τη… μικρασιατική καταστροφή

Η Τουρκία δέχθηκε και φέτος “συγχαρητήρια” από το Στρατηγείο του ΝΑΤΟ, με αφορμή την ημέρα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, γνωστής και ως “Ημέρας Νίκης”, που γιορτάζεται στις 30 Αυγούστου, με την οποία τιμάται η νίκη του τουρκικού στρατού επί των ελληνικών δυνάμεων στη μάχη του Ντουμπλουπινάρ το 1922 στη Μικρά Ασία.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ (LANDCOM), “θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Τουρκία για τη φιλοξενία μας αυτή την ξεχωριστή ημέρα. Από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ το 1952, η Τουρκία έχει λάβει μέρος σε πολλές επιχειρήσεις και ασκήσεις και οι στρατιώτες της έχουν πάντα επιδείξει μεγάλο επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα. Η Τουρκία και το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότεροι και ασφαλέστεροι μαζί”.

Υπενθυμίζεται πως το Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη είχε πραγματοποιήσει και πέρσι παρόμοια ανάρτηση, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ, το οποίο προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Γραμματέα της Συμμαχίας, Γενς Στόλντενμπεργκ.

“Στη συνέχεια ανάρτησης του Νατοϊκού Στρατηγείου Χερσαίων Δυνάμεων, το οποίο εδρεύει στη Σμύρνη, αναφορικά με την ημέρα τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ προέβη σε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι η εν λόγω ανάρτηση πέρα από άτοπη είναι και απαράδεκτη.

Παράλληλα, οι ελληνικές στρατιωτικές αρχές στο ΝΑΤΟ θα προβούν σε ανάλογη παράσταση στο Ανώτατο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ (SHAPE), στο οποίο υπάγεται και το Στρατηγείο των Χερσαίων Δυνάμεων”, κατέληγε.

Ως αποτέλεσμα το Στρατηγείο της Συμμαχίας διέγραψε την εν λόγω ανάρτηση από το Twitter.

Μένει να δούμε ποια θα είναι και πάλι η αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ και αν το Νατοϊκό Στρατηγείο Χερσαίων Δυνάμεων θα “κατεβάσει” την εν λόγω ανάρτηση.

Πηγή: News 24/7

 

Related Posts