Νίκος Καραθανασόπουλος: Σύγκρουση με την πολιτική που αναπαράγει τις αιτίες της ενεργειακής φτώχειας

Οι όποιες κυβερνητικές επιδοτήσεις όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ενεργειακής φτώχειας, αλλά και ταυτόχρονα αποτελούν και μια αναδιανομή, δηλαδή ο λαός πληρώνει και πάλι τις όποιες επιδοτήσεις, οι οποίες είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι των μεγάλων απωλειών που έχει υποστεί, σημείωσε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, στην ΕΡΤ 1.

Επισήμανε ότι τα υπόλοιπα κόμματα θέλουν να συγκαλύψουν το γεγονός πως η ακρίβεια δεν είναι φυσικό φαινόμενο και ότι είναι αποτέλεσμα πολιτικών οι οποίες ασκήθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις. Πολιτικές που θυσιάζουν την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών στον βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος τόνισε ότι οι στόχοι πάλης του κινήματος πρέπει να οδηγήσουν στην κατάργηση της φορολογίας, στην κατάργηση των τελών ρύπων και του χρηματιστηρίου Ενέργειας, για να μπορέσει να αμφισβητηθεί επί της ουσίας η πολιτική που αναπαράγει τις αιτίες της ενεργειακής φτώχειας και είναι η πολιτική της ΕΕ και των άλλων κομμάτων. Κάλεσε σε σύγκρουση με αυτή την πολιτική και η απεργία στις 9 Νοέμβρη είναι σταθμός σε αυτή την πάλη.

Related Posts