Νέα εντάλματα σύλληψης για τέσσερις μαθήτριες για τον βιασμό του 15χρονου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η υπόθεση που είδε πριν λίγες ημέρες το φως της δημοσιότητας και προκαλεί αποτροπιασμό, με πρωταγωνιστές μια 8μελή ομάδα 15χρονων αγοριών που κατηγορούνται ότι βασάνιζαν και βίαζαν έναν συνομήλικό συμμαθητή τους.

Οι Αρχές αναμένεται να εκδώσουν έξι νέα εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση, εκ των οποίων τα δύο αφορούν σε δύο 15χρονους που δεν είχαν εντοπιστεί από τους Αστυνομικούς κατά την διάρκεια των ερευνών και τα άλλα τέσσερα σε μαθήτριες, τρεις 15χρονες και μία 14χρονη, τα οποία φέρονται να ήταν μπροστά, χωρίς όμως ο 15χρονος να τους έδωσε κάποιον συγκεκριμένο ρόλο.

Από τους δύο 15χρονους, ο ένας εμφανίστηκε ενώπιον των Αρχών, όμως σύμφωνα με την ΕΡΤ, δεν συνελήφθη καθώς είχε λήξει το αυτόφωρο. Ο δεύτερος δεν έχει εντοπιστεί και εκτιμάται ότι ίσως έχει φύγει από τη χώρα. Ο ανήλικος πηγαίνει σε διαφορετικό σχολείο με το παιδί που κατήγγειλε το βιασμό του, ήταν όμως στην ίδια τάξη στο φροντιστήριο. Ο καταγγέλλων φέρεται να έχει υποστηρίξει ότι ήταν ο συγκεκριμένος έφηβος που είχε την ιδέα για όσα επακολούθησαν. Τον υπέδειξε επίσης ως το άτομο που έστειλε τα βίντεο που τραβούσαν κατά την διάρκεια των καταγγελλόμενων πράξεων τους σε κινητά άλλων μαθητών.

Υπενθυμίζεται πως το πρωί του Σαββάτου (24/12) ο ανακριτής Ανηλίκων αποφάσισε την προφυλάκιση τριών από τους έξι ανήλικους συλληφθέντες και δύο ακόμη άτομα έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη (27/12), η οποία τους δόθηκε καθώς συναίνεσαν στην κράτηση τους κατά μία επιπλέον ημέρα από αυτήν που λήγει το όριο για την παραμονή υπό κράτηση χωρίς απολογία.

Ο έκτος συλληφθείς δεν προφυλακίστηκε, καθώς δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του. Αφέθηκε ελεύθερος λόγω ηλικίας με περιοριστικούς όρους, που ορίστηκαν σε υποχρεωτική εμφάνιση ανά τακτά διαστήματα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής κατοικίας του, καθώς και σε παρακολούθηση από κοινωνικό λειτουργό.

«Πειραματιζόμασταν ερωτικά»

Απολογούμενοι οι 15χρονοι μαθητές φέρονται να αποδέχθηκαν ένα μέρος των πράξεων που τους αποδίδονται, χωρίς να αποδέχονται ότι βίασαν το αγόρι που τους κατήγγειλε. Αποκάλεσαν “αστείο” τις πράξεις τους, ενώ υποστήριξαν πως ό,τι έγινε ήταν ένα ερωτικό παιχνίδι, ένας εφηβικός πειραματισμός με εναλλαγή ρόλων, ρίχνοντας ευθύνες ακόμα και στο 15χρονο θύμα τους.

«Δεν τον βίασα. Όλοι συμμετείχαμε στις πράξεις. Πειραματιζόμασταν ερωτικά. Ο ένας το έκανε στον άλλο. Αμέσως πριν και αμέσως μετά την σκηνή που έχει καταγραφεί στο βίντεο, ο … είχε κάνει το ίδιο σε εμένα», είπε ένας εκ των κατηγορουμένων.

«Αρνούμαι την πράξη του βιασμού. Δεν τον έχω αγγίξει. Δύο φίλοι μου με έπεισαν να τραβήξω βίντεο και μετά τους το έδωσα. Δεν γνωρίζω τι το έκαναν από εκεί και πέρα. Τη δεύτερη φορά που κατέγραψα την πράξη, το έσβησα κατευθείαν», είπε άλλος κατηγορούμενος στην απολογία του.

Οι κατηγορίες εις βάρος τους

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, βιασμό κατ’ εξακολούθηση, κατοχή ναρκωτικών και πορνογραφία ανηλίκων.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι ανήλικοι ενεργούσαν ως οργανωμένη ομάδα, η οποία φέρεται να κατέγραφε σε βίντεο την άγρια κακοποίηση του αγοριού, υλικό που διακινούσε σε άλλους μαθητές.

Η υπόθεση έφτασε ενώπιον των Αρχών πριν από λίγες ημέρες, όταν το αγόρι αποκάλυψε στους γονείς του ότι συνομήλικοι του, για διάστημα περίπου δύο μηνών τον εγκλώβιζαν σε εγκαταλελειμμένο σπίτι όπου του ασκούσαν σεξουαλική βία.

Το παιδί φέρεται να είπε πως η ομάδα των 15χρονων, του ασκούσε έντονη ψυχολογική βία για να μην αποκαλύψει όσα βίωνε. Συνολικά, σύμφωνα με τον 15χρονο, η ομάδα στα χέρια της οποίας βίωσε τη φρίκη ήταν 8μελής, με τους άλλους δύο φερόμενους ως συμμετέχοντες στα βασανιστήρια που υπέστη το αγόρι να αναζητούνται από την Αστυνομία.

Related Posts