Μόνος σε απόγνωση – Ο Μητσοτάκης με προσωπικές αναρτήσεις επιχειρεί να ρίξει «στάχτη στα μάτια» των ψηφοφόρων

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε μια ανάρτηση στο facebook. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, επιχείρησε για ακόμη μια φορά να ρίξει «στάχτη στα μάτια» των ψηφοφόρων.

Η ανάρτησή του, δείχνει άνθρωπο που βρίσκεται σε πανικό και κάνει διάφορες κινήσεις προσπαθώντας να αλλάξει το κλίμα. Αυτό όμως δεν αλλάζει πια. Και φυσικά η φράση «δίπλα στον κάθε πολίτη» προκαλεί γέλια.

Άλλωστε είναι γνωστό πλέον ότι ο πρωθυπουργός έχει ηττηθεί σε όλα τα επίπεδα.

Το σκάνδαλο των υποκλοπών, η οικονομική πολιτική, οι αδικίες, οι επιλογές που ευνόησαν τους λίγους, η αισχροκέρδεια, η ενεργειακή φτώχεια, η αδιαφορία για τους πολλούς, ο νεποτισμός και πολλά άλλα, φανερώνουν ότι οι επόμενες εκλογές –όποτε και αν γίνουν- θα δρομολογήσουν εξελίξεις. Ο κ. Μητσοτάκης, γνωρίζει πολύ καλά, πως εάν χάσει, θα τεθεί θέμα αρχηγίας.

Πολλοί είναι εκείνοι που τον περιμένουν στην γωνία. Ακόμη και ορισμένοι χειροκροτητές του. Ειδικά αυτοί. Θα χειροκροτήσουν τον επόμενο, όπως έκαναν και με τον ίδιο, μετά το μοίρασμα των θέσεων.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε και ένα βασικό λάθος. Πίστεψε ότι μπορεί να ξεμπερδέψει –και μάλιστα εύκολα- με τον ελληνικό λαό.

Νόμισε ότι δίνοντας επιδόματα, υποσχέσεις και φυσικά την ενημέρωση που βολεύει το Μαξίμου, θα μπορέσει να κερδίσει τις εκλογές.

Με τον τρόπο που κυβέρνησε όμως, ηττήθηκε στην κοινωνία. Σε όλα τα επίπεδα.

Θεώρησε ότι θα είναι πρωθυπουργός χωρίς ημερομηνία λήξεως. Κάποιοι όμως –από αυτούς που τον στήριξαν- του δείχνουν την πόρτα εξόδου.

Ακόμη και αν βρει τον τρόπο για τα κομμάτια της πίτας, εάν βρει καινούρια πίτα, δεν υπάρχει επιστροφή.

Ήδη ψάχνουν τον επόμενο ή την επόμενη πρόεδρο.

Παράλληλα, μειώνονται καθημερινά οι ακροατές του. Του γύρισαν την πλάτη.

Όταν άνθρωποι που δεν μπορούν να έχουν τα απαραίτητα στο τραπέζι τους, όταν η λίστα με αυτούς που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας μεγαλώνει, τότε η επικοινωνία του Μαξίμου, πηγαίνει στο καλάθι των αχρήστων. Το αφήγημα δεν έχει ενδιαφέρον.

Την ώρα που η παλιά μεσαία τάξη δεν μπορεί να έχει αξιοπρεπή ζωή, την ώρα που αρκετά παιδιά δεν άρχισαν φέτος το φροντιστήριο, τότε τα λόγια του κ. Μητσοτάκη, δεν έχουν καμία βαρύτητα. Και πώς να έχουν όταν από τη μια υπάρχει φτώχεια και από την άλλη, οι κολλητοί γίνονται πλουσιότεροι; Όταν δίνεις 1.000 ευρώ την ημέρα σε φίλο σου, δεν έχεις δικαίωμα να ζητάς από τους άλλους να ζήσουν με 500 ευρώ τον μήνα.

Ο κ. Μητσοτάκης, έπαιξε και έχασε. Νόμισε ότι θα ήταν ο κυρίαρχος του πολιτικού σκηνικού, αλλά δεν θα είναι ούτε πρωθυπουργός, ούτε πρόεδρος του κόμματος.

 

 

Related Posts