Μητσοτάκης: Ο τουρίστας πρωθυπουργός που δεν γνωρίζει τι γίνεται στα υπουργεία – Τα νέα ψέματα του Οικονόμου

Είναι τουλάχιστον προσβολή στους νεκρούς των Τεμπών η αλλαγή πλεύσης του Μαξίμου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είπε στον ΣΚΑΪ ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε γνώση για το μπάχαλο στα τρένα. Και τι θα εγκαινίαζε στη Θεσσαλονίκη την 1η Μαρτίου αφού δεν τον ενημερώνει ο υπουργός του;

Φυσικά ο ίδιος δεν ρωτά, γιατί να μην ενοχλήσει τους υπουργούς του. Προφανώς στις συνεδριάσεις του υπουργικούς συμβουλίου τραγουδούν «μια ωραία πεταλούδα». Βέβαια, ο πρωθυπουργός, δεν ήξερε ούτε για τις υποκλοπές. Και ας ήταν δική του αρμοδιότητα και όχι κάποιου υπουργού. Ούτε για τους νεκρούς από τον κορονοϊό, καθώς την λίστα Τσιόδρα-Λύτρα την παρέλαβε ο Πίνατ.

Η επιλογή του άφταιχτου, είναι μια παράσταση που απωθεί έτσι κι αλλιώς. Επίσης βλέπουμε ότι η επίθεση γίνεται άμεσα και στον τέως υπουργό του.

Δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης, δεν ήξερε για την απόφαση της Κομισιόν (στις 15 Φεβρουαρίου 2023) να μας στείλει στο Ευροδικαστήριο για τους σιδηρόδρομους. Δεν γνώριζε για απεργίες, εξώδικα, επιστολές, συμβάσεις.

Στην προσπάθεια του να βγει από το κάδρο ευθυνών, δηλώνει άσχετος. Δηλαδή επικίνδυνος για τη χώρα.

Ας αποφασίσουν. Ένοχος ή ανίκανος; Και τα δύο προβληματικά είναι. Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, ένας πρωθυπουργός παραδέχεται ότι είναι μειωμένης αντίληψης.

Τα ψέματα του Οικονόμου για να… κρύψει τον Μητσοτάκη

«Είναι σοκαριστικοί οι διάλογοι που ακούγονται. Είναι η αλληλουχία σφαλμάτων που έγινε εκείνο το βράδυ. Δεν είναι η μόνη αιτία του δυστυχήματος. Είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι ούτε θέλουμε, ούτε μπορούμε, ούτε πρέπει να κρυφτούμε πίσω από αυτά. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι με αυτού του είδους τις συμπεριφορές, τις παθογένειες και τις νοοτροπίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάχεται όχι από την πρώτη στιγμή που έγινε πρωθυπουργός, αλλά από την πρώτη στιγμή που μπήκε σε κυβέρνηση ως υπουργός» ανέφερε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Προφανώς και όφειλαν να ήξεραν αυτό το μπάχαλο, το χάος, σε ό,τι αφορά τη διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού, στον ΟΣΕ. Είναι σαφές ότι η εικόνα αυτής της διάλυσης, που αναδείχθηκε μέσα από το δυστύχημα με τον πιο τραγικό τρόπο, σε επίπεδο κυβέρνησης δεν είχε φτάσει ποτέ. Προφανώς σε επίπεδο πρωθυπουργού, η εικόνα αυτή δεν είχε φτάσει» τόνισε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι οι αρμόδιοι όφειλαν να ξέρουν. «Όλες οι αλυσίδες που εμπλέκονται, όλες οι διοικήσεις. Όφειλαν να γνωρίζουν οι εμπλεκόμενοι με τον ΟΣΕ ότι υπήρχε αυτό το «μαύρο χάλι» στη διοίκηση που είδαμε και που δεν μπορεί να είναι ανεκτό. Εδώ δεν μιλάμε για κάποιες στοιχειώδεις αδυναμίες, αλλά για τη νοοτροπία και την παθογένεια του «λουφάρω και φεύγω μισή ώρα νωρίτερα από τη βάρδια», «βάζω τον καινούργιο που ήρθε, για να κάνουν τα ρεπό τους οι παλιοί», «κάνω τον έξυπνο και φεύγω την επόμενη μέρα, να πάρω μια αναρρωτική για να μην μπλέξω στις διαδικασίες της τραγωδίας». Όλα αυτά είναι συμπτώματα και παθογένειες, που δεν γεννήθηκαν χθες» ανέφερε.

Related Posts