Με ψεύτικες αυξήσεις επιχειρεί η Κεραμέως να κοροϊδέψει τους εκπαιδευτικούς

Οσο πλησιάζουμε στις εκλογές τόσο αυξάνουν και οι κυβερνητικές υποσχέσεις για αυξήσεις στις αποδοχές των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, οι οποίοι αποτελούν και τον μεγαλύτερο κλάδο των δημοσίων υπαλλήλων (πάνω από 230.000).

Όπως γράφει ο Χρήστος Κάτσικας στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο υφυπουργός Παιδείας κ. Αγγελος Συρίγος σε συνάντηση που είχε την Τρίτη 15/11 με τους συνδικαλιστές της ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών ΠΟΣΔΕΠ τούς δήλωσε ότι το ζήτημα των αυξήσεων στις αποδοχές τους έχει συζητηθεί και με το υπουργείο Οικονομικών: «Κατά τη συνάντηση, αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι τα μέλη ΔΕΠ έχουν υποστεί λόγω της οικονομικής κρίσης σημαντική μείωση των αποδοχών τους, οι συμμετέχοντες εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας ενημέρωσαν τα μέλη της εκτελεστικής γραμματείας ότι παρά τα συνεχιζόμενα προβλήματα του δημοσιονομικού χώρου, ειδικά υπό τις παρούσες συνθήκες, έχουν συζητήσει με το υπουργείο Οικονομικών τη δυνατότητα αύξησης των αποδοχών. Αναφορικά δε με την έκδοση της πρόσφατης απόφασης του ΣτΕ που αφορά την καταβολή αναδρομικών αποδοχών των μελών ΔΕΠ, έγινε γνωστό ότι εκκρεμεί ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του κράτους και σχετικά με τον τρόπο υλοποίησης της απόφασης και το πεδίο εφαρμογής της».

Αυξήσεις μισθών των εκπαιδευτικών υποσχέθηκε πριν από λίγες μέρες και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, επιχειρώντας σε μια ύστατη προσπάθεια, λίγους μήνες προ των εκλογών, να ανατρέψει το αρνητικό σε βάρος της κλίμα που αντικατοπτρίζεται και στις δημοσκοπήσεις όπου καταλαμβάνει εδώ και πολύ καιρό τις πρώτες θέσεις στις αρνητικές γνώμες ανάμεσα στους υπουργούς της Ν.Δ.. Η υπουργός Παιδείας, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο Newsbomb.gr και την εκπομπή Meeting Point με την Ολγα Τρέμη, έκανε πάλι «επίθεση φιλίας» στους εκπαιδευτικούς, τους ίδιους ακριβώς εκπαιδευτικούς που στην καθημερινότητα δεν διστάζει να φορτώσει με γραφειοκρατικές ευθύνες και να στείλει στα δικαστήρια όταν αντιδρούν στις αυταρχικές της επιλογές.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Προτεραιότητα της κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία είναι ο εξορθολογισμός των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, με έμφαση στο εκπαιδευτικό προσωπικό. Για πρώτη φορά στην Ιστορία της χώρας δόθηκε, οριζοντίως, επίδομα στους εκπαιδευτικούς για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού. Είναι μια έμπρακτη στήριξη στο έργο του εκπαιδευτικού, ωστόσο, είναι σημαντικό να αυξηθούν οι απολαβές τους, γι’ αυτό και θα αποτελέσει προτεραιότητά μας την επόμενη τετραετία».

Το 2022, όμως, είναι αν μη τι άλλο ύβρις να τάζεις αυξήσεις εάν και όταν εκλεγείς, ενώ υπάρχουν μισθοί από 730 ευρώ (την ίδια ώρα που λόγω πληθωρισμού χάνουν ένα 16% της αγοραστικής τους αξίας) και ένας νεοδιοριζόμενος εκπαιδευτικός αμείβεται με μισθό χαμηλότερο του βασικού του ιδιωτικού τομέα, λόγω της κατάργησης στο Δημόσιο του 13ου και του 14ου μισθού.

Related Posts