Μεγάλο παν-καλλιτεχνικό συλλαλητήριο – Στο Σύνταγμα οι εργαζόμενοι στον Πολιτισμό

Στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα είναι το ραντεβού για το μεγάλο παν-καλλιτεχνικό συλλαλητήριο. Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα της απεργίας των καλλιτεχνικών σωματείων, μιας απεργίας που σημειώνει μεγάλη επιτυχία.

Οι καλλιτέχνες, οι εργαζόμενοι στον χώρο του Πολιτισμού, οι σπουδαστές των καλλιτεχνικών σχολών με μια φωνή προβάλλουν τα δίκαια αιτήματά τους για τις σπουδές και τη δουλειά που δικαιούνται. Κλιμακώνουν τις διεκδικήσεις τους για μια Εκπαίδευση που τους αξίζει αλλά και για όρους αμοιβής και εργασίας που να τους επιτρέπουν να ζουν από την άσκηση της Τέχνης τους κι όχι να την έχουν σαν πάρεργο. Παλεύουν για συγκρότηση δημόσιων και δωρεάν ανώτατων καλλιτεχνικών σχολών στα πανεπιστήμια που να καλύπτουν τα αντικείμενα των ηθοποιών, των χορευτών, των μουσικών, των σκηνοθετών και για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας παντού!

Δεκάδες είναι τα θέατρα σε όλη τη χώρα που απεργούν, ενώ τις προηγούμενες μέρες τα αιτήματα των ηθοποιών γίνονταν δεκτά με χειροκροτήματα από το κοινό, το οποίο ενημέρωναν από σκηνής μετά την ολοκλήρωση της παράστασης. Το ένα μετά το άλλο τα σίριαλ διακόπτουν τα γυρίσματά τους λόγω της συμμετοχής των ηθοποιών, των τεχνικών στην απεργία. Μουσικά σχήματα ακύρωσαν τις προγραμματισμένες εμφανίσεις τους, ενώ η λίστα με τα ωδεία όλης της χώρας που απεργούν μεγαλώνει.

Related Posts