Μεγάλη συγκέντρωση έξω από το σπίτι της Κολοβού – Προκλητικός ο Οικονόμου, στηρίζει τον πλειστηριασμό (βίντεο)

Με διαμαρτυρία απαντά η κοινωνία στην απάνθρωπη κυβέρνηση. Πλήθος κόσμου διαμαρτύρεται και εκφράζει την αλληλεγγύη του στην Ιωάννα Κολοβού. Άτομα όλων των ηλικιών, άνθρωποι από όλη την Αττική έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν για την αδικία που γίνεται.

Στο μεταξύ, την ώρα που ο δικαστικός κλητήρας έβγαινε από το σπίτι, ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί εξέφρασε την οργή του, με τους αστυνομικούς να τον φυγαδεύουν.

«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζών, εξώσεις στις βίλες των αφεντικών», είναι ένα από τα συνθήματα που ακούγονται.

Έξω από το σπίτι βρίσκονται και βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, το mera25 και το ΚΚΕ.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί αστυνομικές δυνάμεις και δικαστικός κλητήρας εισέβαλαν στο σπίτι της Ιωάννας Κολοβού στα Άνω Ιλίσια και έβγαλαν τη δημοσιογράφο, η οποία καταγγέλλει ότι τα μέλη της ΕΛ.ΑΣ. τη χτύπησαν.

Αστυνομικοί και δικαστικός κλητήρας προχώρησαν σε καταγραφή των αντικειμένων που υπάρχουν στο σπίτι. Όπως η ίδια είπε, δεν την άφηναν να είναι παρούσα και της έδωσαν μόνο ένα ρούχο, τις δύο γάτες της και την έβγαλαν έξω από το σπίτι.

Οικονόμου: Η κυβέρνηση τα έχει κάνει όλα καλά

Με τεχνοκρατικούς όρους επέλεξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να σχολιάσει την απάνθρωπη εικόνα της έξωσης της χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, προσεγγίζοντας το ζήτημα των πλειστηριασμών με την εμμονή ότι όλα είναι «καλώς καμωμένα» από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κληθείς να απαντήσει στο press room για τις απαράδεκτες εικόνες που εκτυλίσσονται από νωρίς το πρωί στο σπίτι της δημοσιογράφου στα Άνω Ιλίσια, αν αυτές συνάδουν με το κοινωνικό προφίλ της κυβέρνησης, όταν «αστυνομικά όργανα για χρέος στις τράπεζες 15.000ευρώ» μπούκαραν στο σπίτι της ο Γιάννης Οικονόμου αρχικά είπε ότι δεν συνάδουν. Έπειτα ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει καλά την συγκεκριμένη υπόθεση, και φρόντισε να ισχυριστεί ότι η κυβέρνηση παρά τις εικόνες αυτές έχει φροντίσει ώστε οι πιο ευάλωτοι να μην έρχονται αντιμέτωποι με πλειστηριασμούς.

Ειδικότερα ο Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο της Αυγής Κώστα Σαββόπουλο, «πως προσεγγίζει η κυβέρνηση την εικόνα με τη έξωση της χαμηλοσυνταξιούχου Ιωάννας Κολοβού από αστυνομικά όργανα για χρέος στις τράπεζες 15.000ευρώ. Συνάδουν οι εικόνες αυτές με το κοινωνικό προφίλ της κυβέρνησης και αν χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις παρεμβάσεις στη νομοθεσία ώστε να αποτρέπονται».

Ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε ότι «προφανώς και δε συνάδουν, να υπενθυμίζω άλλωστε ότι  έχουμε δημιουργήσει ένα πλαίσιο αναφορικά με το ιδιωτικό χρέος των πολιτών που να αποτρέπουν ακριβώς τέτοιου είδους περιπτώσεις. Τοποθετούμε πάντα  με την επιφύλαξη ότι δεν γνωρίζω σε βάθος την υπόθεση αλλά με βάσει ότι διαβάζουμε στο Τύπο αναφορικά με κόστος βάσει του οποίου που βγήκε το σπίτι σε πλειστηριασμό και να οικονομικά χαρακτηριστικά της υπόθεσης».

«Το πλαίσιο που έχουμε διαμορφώσει έχει μία σειρά από δυνατότητες στους ευάλωτους συμπολίτες μας προκειμένου να μην χάσουν την α κατοικία και αντίθετα να μην προστατεύονται οι στρατηγικοί κακοπληρωτές» συνέχισε αόριστα και πρόσθεσε ότι «προφανώς μας προβληματίζει και είναι τελείως εκτός της πολιτικής που είχαμε όταν διαμορφώναμε αυτού του είδους το πλαίσιο. Επαναλαμβάνω και πάλι κρατώντας την επιφύλαξη να μην γνωρίζω σε βάθος τα χαρακτηριστικά αυτής της υπόθεσης, που έφτασε στη σημερινή πολύ δυσάρεστη αυτή εικόνα».

Ερωτηθείς και πάλι αν η κυβέρνηση προτίθεται να παρέμβει εκ νέου ώστε να προστατεύεται η α Κατοικία ο Γιάννης Οικονόμου υποστήριξε ότι «υπάρχει ένα πολυεπίπεδο πλαίσιο στην προστασία της. Ξεκινά από τους εξωδικαστικούς συμβιβασμούς, με την επιδότηση του κράτους σε ανθρώπους ευάλωτους ώστε να πληρώνουν δόσεις ή ακόμα και το ενοίκιο σε κάποιον φορέα εφόσον πάει το σπίτι τους ώστε να μπορέσουν να το επανακτήσουν μετά από μία περίοδο 12ετίας. Έχουν γίνει πολύ συγκεκριμένα βήματα. Κυρίως οι ευάλωτοι να μην φτάνουν στον πλειστηριασμό» επέμεινε με τεχνοκρατικούς όρους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Είναι πλαίσιο που έχει αποδόσεις. Βασικός του στόχους είναι η εξάντληση κάθε δυνατότητας προστασίας των ευάλωτων και η αποτροπή των κακοπληρωτών να γλιτώνουν τις υποχρεώσεις τους», ανέφερε παρά το γεγονός ότι οι σκληρές εικόνες με την έξωση της Ιωάννας Κολοβού έχουν κλονίσει σήμερα την κοινή γνώμη.

Related Posts