ΜΑΤ και χημικά μέσα στο Μικτό Ορκωτό μετά από την αθώωση αστυνομικού για υπόθεση μαστροπείας (Βίντεο)

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στη δικαστική αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας δικαστών και ενόρκων για τον αστυνομικό που κατηγορείται για μαστροπεία στην Ηλιούπολη.

Στο άκουσμα της αθώωσης του αστυνομικού, επικράτησε ένταση στην αίθουσα με το κοινό να φωνάζει «ντροπή» και την έδρα να αποχωρεί. Σύμφωνα με τη δικηγόρο Αντωνία Λεγάκη, τόσο ο αστυνομικός, όσο και ο πρώην σύντροφος της 19χρονης κοπέλας κρίθηκαν ένοχοι για κάποιες από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν.

Συγκεκριμένα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αποφάσισε την αθώωση του κατηγορούμενου για σωματεμπορία αστυνομικού για την 25χρονη κοπέλα με πλειοψηφία 6-1 ενώ κρίθηκε ένοχος για σωματεμπορία με 4-3 για την 19χρονη.

Ο αστυνομικός αθωώθηκε για το αδίκημα του βιασμού κατ´ εξακολούθηση της 19χρονης ενώ αθωώθηκε και τα αδικήματα που αφορούν παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και οπλοφορία-οπλοχρησία.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, αθώος με ψήφους 6-1 κρίθηκε και ο πατέρας της κοπέλας, ενώ κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της οπλοκατοχής. Ένοχος κρίθηκε ο τρίτος κατηγορούμενος με ψήφους 5-2. Αθώοι ο 5ος και ο 6ος κατηγορούμενος για όλα.

Σύμφωνα με τη μετάδοση του The Case στο Twitter, μόλις ακούστηκε η λέξη «αθώος» για τον αστυνομικό, επικράτησε ένταση στο δικαστήριο με το κοινό να φωνάζει: «ντροπή», «είστε όλοι βιαστές», «καθίκια». Σύμφωνα με τον ίδιο λογαριασμό, η έδρα αποχώρησε με την ανακοίνωση της απόφασης να διακόπτεται λόγω της έντασης.

Μάλιστα, κατά την επιχείρηση της αστυνομίας να εκκενώσει την αίθουσα, υπάρχουν αναφορές για ρίψη δακρυγόνου εντός του διαδρόμου του δικαστηρίου, ενώ ακολούθησαν εικόνες σκληρής καταστολής από τις των ΥΜΕΤ.

Αναλυτικά η απόφαση ανά κατηγορούμενο

Αστυνομικός

  •     Εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα προς τέλεση γενετήσιων πράξεων, τελεσθείσα κατά συρροή: αθώος για την Χ., ένοχος για την Ε.
  •         βιασμός κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή: αθώος.
  •     ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση: ένοχος.
  •     οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση: ένοχος.

ΓΒ – Ντανιέλ:

  •     Διακίνηση ναρκωτικών υπό τη μορφή της αγοράς και της κατοχής: ένοχος για χρήση.
  •     Εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα προς τέλεση γενετήσιων πράξεων, στρεφόμενη και κατά ανηλίκου: ένοχος.

Πατέρας της Ε:

  •     Αθώος για όλες τις άλλες κατηγορίες πλην της παράνομης οπλοκατοχής.

Ι.Λ. και Μ.Σ:

  • Αθώοι για όλες τις κατηγορίες

Related Posts