Site icon grafoyme.gr

Μαραντζίδης: Ξεδιάντροπη βουλιμία για την εξουσία από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Έναν μιθριδατισμό που «οδηγεί στο δρόμο προς μία αυταρχική δημοκρατία» περιέγραψε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Νίκος Μαραντζίδης, μιλώντας στο Κόκκινο και στους Γιώργο Τραπεζιώτη και Γιώργο Μελιγγώνη.

Ο Νίκος Μαραντζίδης αναφερόμενος στο σκάνδαλο των υποκλοπών, επανέλαβε ότι «η δημοκρατία έχει υποστεί ένα σοκ» για να προσθέσει ότι «η κεντρική εξουσία ξεδιάντροπα λέει ότι έχει βουλιμία να ελέγξει τους πάντες και την εξουσία την ίδια». Σχολιάζοντας το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία παραπέμπει στις προσεχείς εκλογές για να κριθεί, ο Νίκος Μαραντζίδης διερωτήθηκε «τι σημαίνει κοντός ψαλμός αλληλούια;».

«Αυτό δεν είναι κανονική φιλελεύθερη δημοκρατία», συνέχισε, συμπληρώνοντας ότι δε γίνεται οι πολίτες δύο – τρεις μήνες πριν τις εκλογές να μη γνωρίζουν την ημερομηνία εκλογών. «Ακόμα και στην Τουρκία του Ερντογάν ξέρουμε εδώ και καιρό ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 14 Μαΐου και στην ευρωπαϊκή Ελλάδα ακόμη ακούμε σενάρια», σχολίασε δηκτικά ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

«Είμαστε σε ένα μιντιακό τοπίο που είναι επιεικώς προβληματικό και όλα αυτά περνάνε στην κοινή γνώμη σαν κάτι κανονικό», διέγνωσε ο Νίκος Μαραντζίδης τονίζοντας ότι «έτσι αναπτύσσεται ένας μιθριδατισμός». «Ο αυταρχισμός δε φτάνει μόνο με ερπύστριες, υπάρχει και ο δρόμος της αλλοίωσης και του εθισμού στο έλα μωρέ, έτσι γινόταν πάντα», είπε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ο οποίος εμφανίστηκε καταπέλτης και για τις δηλώσεις Μητσοτάκη αναφορικά με το ΕΑΜ: τον κατηγόρησε για αλλοίωση της ιστορίας, καταλογίζοντας τον πρωθυπουργό ότι «μετέτρεψε την ιστορία σε χυδαίο όργανο της προπαγάνδας του». Έκανε, επίσης, λόγο για «χαΐδεμα σε μια άκρα δεξιά», τονίζοντας ότι «πουλάει πατρίδα και αντικομμουνισμό».

Αναφορικά με την κυβερνητική τροπολογία για το νομοθετικό μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη, ο Νίκος Μαραντζίδης υπογράμμισε: «με σοκάρει ότι θα κατατεθεί από μία κυβερνητική πλειοψηφία και θα περάσει με απλή πλειοψηφία ένας νόμος που θα απαγορεύει κόμματα». Ο ίδιος υπογράμμισε ότι θα έπρεπε να υπάρχει ομόνοια στο θέμα και υπέδειξε τις προτάσεις Αλιβιζάτου – Κοντιάδη – Χριστόπουλου ως ιδανικές για να επιλυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα. «Πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της Χρυσής Αυγής, αλλά να μην ανοίξουν κερκόπορτες την συνταγματική μας κουλτούρα που διαμόρφωσαν την κουλτούρα της μεταπολίτευσης», είπε, προειδοποιώντας ότι «γίνονται διάφοροι πειραματισμοί σε βάρος της λειτουργίας της Γ’ ελληνικής Δημοκρατίας».

Related Posts

Exit mobile version