Μαίνεται η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη – Κλειστή η Εγνατία Οδός, εκκενώθηκαν 12 χωριά

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Αλεξανδρούπολη. Τις προσπάθειες κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί 12 χωριά, κάηκαν εννέα σπίτια και μία εκκλησία. Στάχτη έχουν γίνει χιλιάδες στρέμματα δάσους, καλλιεργήσιμων εκτάσεων, μελίσσια και κτηνοτροφικές μονάδες ενώ η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Με αναπνευστικά προβλήματα και εγκαύματα μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης 7 πυροσβέστες ανάμεσά τους και ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης και ένας εθελοντής., από τους οποίους πήραν εξιτήριο οι πέντε.

Για σχετική ύφεση τα μέτωπα της φωτιάς κοντά στη βιομηχανική περιοχή Αλεξανδρούπολης έκανε λόγο ο Βασίλης Πρεμίδης με φόντο το Δρυμό της Νίψας που καπνίζει την ώρα που επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή.

Για τα ενεργά μέτωπα στην περιοχή μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός λέγοντας ότι σε Νίψα – Δωρικό και Αμφιτρίτη όπου βρίσκεται η πύρινη νοητή νοητή ευθεία, επικεντρώνονται οι προσπάθειες πυρόσβεσης στην Αλεξανδρούπολη.

Στο χωριό Μοναστηράκι το πιο ισχυρό πύρινο μέτωπο

Τιτάνια μάχη με τις φλόγες και τα μποφόρ έδωσαν για δεύτερη νύχτα στην Αλεξανδρούπολη πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι επιχειρώντας να προστατεύσουν τις περιουσίες τους. Σε ισχύ παραμένει η προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Αμφιτρίτης Αλεξανδρούπολης, και στα δύο ρεύματα, λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή. Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Κήπων- Φερών – Αλεξανδρούπολης.

Η αστυνομία απευθύνει έκκληση στους πολίτες και οδηγούς οχημάτων για την ασφάλεια τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους

Related Posts