ΜέΡΑ25: Υποκρισία και αλλαγή ατζέντας η ανακοίνωση για σεισμικές έρευνες

Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25, Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Την «υποκρισία» του Κυριάκου Μητσοτάκη που «χθες ανακοίνωσε την έναρξη ερευνών για εξορύξεις στις θάλασσες μας και σήμερα πήγε στο COP27 να μιλήσει για “Πράσινη Μετάβαση”» στηλίτευσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για προσπάθεια αλλαγής της ατζέντας εν μέσω των αποκαλύψεων για τις υποκλοπές.

Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 τονίζει πως «οι εξορύξεις δεν θα προσφέρουν τίποτα στην ενεργειακή επάρκεια της χώρας και ο ελληνικός λαός δεν θα λάβει ούτε ένα ευρώ από τα κέρδη των πολυεθνικών κολοσσών, ενώ οι διαδικασίες αυτές πέρα από τους τεράστιους περιβαλλοντικούς κινδύνους, δημιουργούν νέες εντάσεις στην ευρύτερη περιοχή και άρα νέα εξοπλιστικά προγράμματα με νέα υπερχρέωση».

Αναλυτικά η δήλωση:

«Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού για την έναρξη σεισμικών ερευνών για εξορύξεις υδρογονανθράκων στις θάλασσες μας από την ExxonMobil, πέραν της προσπάθειας αλλαγής της ατζέντας από την κυβέρνηση λόγω της εξαιρετικά δύσκολης θέσης της από τις αποκαλύψεις των παρακολουθήσεων, καταδεικνύει και την τεράστια υποκρισία του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος μόλις χθες μιλούσε για την ανάγκη να επισπευστούν οι εξορύξεις και σήμερα μεταβαίνει στο COP27 για να μιλήσει για την “Πράσινη Μετάβαση”!

Εμείς ως ΜέΡΑ25, ως το μοναδικό δηλαδή κόμμα στο ελληνικό Κοινοβούλιο που εναντιώνεται σε όλες τις εξορύξεις, ανεξαρτήτως από ποιον και υπέρ ποιου γίνονται,  αντιτασσόμαστε σε αυτήν την απόφαση της Μητσοτάκης Α.Ε..

Οι εξορύξεις δεν θα προσφέρουν τίποτα στην ενεργειακή επάρκεια της χώρας και ο ελληνικός λαός δεν θα λάβει ούτε ένα ευρώ από τα κέρδη των πολυεθνικών κολοσσών, ενώ οι διαδικασίες αυτές πέρα από τους τεράστιους περιβαλλοντικούς κινδύνους, δημιουργούν νέες εντάσεις στην ευρύτερη περιοχή και άρα νέα εξοπλιστικά προγράμματα με νέα υπερχρέωση.

Μόνο κόστη λοιπόν, κομίζουν στο λαό και τη χώρα μας τα μαντάτα του κ. Μητσοτάκη, την ώρα που τα όποια κέρδη θα καρπώνονται οι πολύ -γνωστοί- λίγοι και ο υπόλοιπος πλανήτης θα προχωράει στην Πράσινη Μετάβαση. Στο πλαίσιο αυτό ο Βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης με σχετική ερώτηση θέτει την Κυβέρνηση προ των ευθυνών της».

Related Posts