Μάντζος: Μετά από 3 μήνες η κυβέρνηση θυμήθηκε τη δικαιοσύνη

Σφοδρή επίθεση προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, που με αφορμή τις τελευταίες αποκαλύψεις τόνισε: «Τι έκανε τρεις μήνες η Κυβέρνηση για αυτήν την υπόθεση; Κάνει τα πάντα για να συσκοτίσει και να συγκαλύψει και αίφνης χθες θυμήθηκε την ελληνική Δικαιοσύνη και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου!».

Από την τηλεοπτική συχνότητα του ΣΚΑΪ, ο Δημήτρης Μάντζος επισήμανε ότι στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. «από την αρχή αυτής της υπόθεσης έχουμε κινηθεί απολύτως θεσμικά, στο προσκήνιο και όχι στο παρασκήνιο. Είναι άλλοι, στη Νέα Δημοκρατία, εκείνοι που ενώ ορκίζονται και επαναλαμβάνουν εμμονικά “όλα στο φως”, επιμένουν να κλείνουν το διακόπτη και -ω του θαύματος- από χθες συνειδητοποιούν ότι ζουν μέσα στο βαθύ, πηχτό σκοτάδι το οποίο οι ίδιοι δημιούργησαν».

Όσον αφορά το απόρρητο, είπε ότι «καταχρηστικά το επικαλούνται τα κυβερνητικά στελέχη και οι υπάλληλοι της ΕΥΠ», τονίζοντας παράλληλα ότι «εκείνο που εντείνει και επιτείνει την τοξικότητα είναι η έλλειψη μαρτυρικών καταθέσεων στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, παρά το αίτημά μας». «Ο μόνος θεσμικός παράγοντας που δεν επικαλέστηκε απόρρητο και είναι ανώτατος δικαστής είναι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, που μάλιστα διαφώνησε με την επίκλησή του», σημείωσε.

Ο Δημήτρης Μάντζος υπογράμμισε την ότι έπρεπε να έχουν κληθεί στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής οι κ.κ. Λαβράνος και Μπίτζιος, διευθύνοντες σύμβουλοι των δύο εταιρειών που διακινούν το Predator, Intellexa και Krikel. «Έπρεπε να έρθουν στη Βουλή και να πουν με πάσα ειλικρίνεια από πότε υπάρχει το Predator στην Ελλάδα, πώς και με ποιους έχει συμβληθεί κάθε εταιρεία, πώς μία εταιρεία μικρού εταιρικού κεφαλαίου παίρνει δουλειές εκατομμυρίων και επί ΣΥΡΙΖΑ και επί ΝΔ, ποιες είναι οι εκλεκτικές συγγένειες υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ με τη μία από τις δύο εταιρείες; Ποια είναι η πορεία του Predator εδώ στην Ελλάδα; Θα μάθουμε επιτέλους την πλήρη αλήθεια ποτέ;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τις εκτιμήσεις ότι κάποιοι επιχειρούν να κρατήσουν υπό ομηρία τον πρωθυπουργό, ο Δημήτρης Μάντζος αναρωτήθηκε:

«Γιατί κρατούν τρεις μήνες σε ομηρία τον αρχηγό του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος;».

Ερωτηθείς, στη συνέχεια, γιατί ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έσπευσε να ενημερωθεί για τους λόγους παρακολούθησής του, ο κ. Μάντζος τόνισε ότι «δεν θα κουραστούμε ποτέ να απαντούμε σε αυτήν την ερώτηση. Δεν υπάρχει επίσημη πρόσκληση προς τον κ. Ανδρουλάκη. Και πώς αλλιώς να υπάρχει; Αφού δεν προβλέπεται! Ούτε η ΑΔΑΕ επιτρέπεται να τον ενημερώσει, ούτε η ΕΥΠ μπορεί, κατά δήλωση του Διοικητή της, ούτε η Εισαγγελέας προβλέπεται».

Και πρόσθεσε: «Η τοξικότητα και το σκοτάδι υπάρχουν και συντηρούνται στη χώρα μας μέσα από την καταχρηστική επίκληση του απορρήτου και από την άρνηση της πλειοψηφίας να φέρει τους κρίσιμους μάρτυρες στη Βουλή. Σήμερα θα γνωρίζαμε και θα λέγαμε άλλα, αν η Βουλή είχε κάνει τη δουλειά της. Εμείς κινηθήκαμε θεσμικά και στη Δικαιοσύνη και στην ελληνική και στην ευρωπαϊκή Βουλή και περιμένουμε αποτελέσματα».

Related Posts