Λινού: Θέλουν επιχειρήσεις που θα ονομάσουν «μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια»

«Μελέτες αναφέρουν ότι τα χρήματα που εισπράττουν σήμερα τα δημόσια Πανεπιστήμια είναι 20% λιγότερα από όσα έπαιρναν το 2007». Η εγκατάλειψη των δημόσιων ΑΕΙ σε αριθμούς, όπως τους παρέθεσε η επί 40 χρόνια καθηγήτρια Ιατρικής Αθηνά Λινού, μιλώντας Στο Κόκκινο και τους Γιάννη Ανδρουλιδάκη και Τζούλυ Τσίγκα, με αφορμή τις αντιδράσεις του φοιτητικού αλλά και του μαθητικού κινήματος απέναντι στην προώθηση «μη κερδοσκοπικών» πανεπιστημίων με παράκαμψη του άρθρου 16 από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Στην Ευρώπη ο μέσος αριθμός φοιτητών ανά καθηγητή είναι 13. Στην Ελλάδα είναι 50», συνεχίζει παραθέτοντας στοιχεία η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην τομεάρχης Παιδείας, με εμπειρία σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ.

«Μίλησα για «γελοία απάτη» της κυβέρνησης, γιατί ξέρω πώς λειτουργούν τα μη κερδοσκοπικά και τα δημόσια πανεπιστήμια στην Αμερική» διευκρινίζει η Αθηνά Λινού. Εξηγεί πως οι προϋποθέσεις για εγγύηση 2 εκατομμυρίων ευρώ και η παρουσία 20 διδασκόντων απέχει πολύ από τα δισεκατομμύρια που δίνονται στις ΗΠΑ στα μη κερδοσκοπικά ιδρύματα. «Η Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ έχει εκατοντάδες καθηγητές. Είναι απάτη να λέει κάποιος ότι θα φέρει το Χάρβαρντ στην Ελλάδα».

Related Posts