Κραουνάκης: Η κυβέρνηση έχει μένος απέναντι στον Πολιτισμό, γιατί η τέχνη έχει λόγο

«Έχουν μένος απέναντι στον Πολιτισμό, γιατί η τέχνη έχει λόγο. Θέλουν να καταπατηθεί το επάγγελμα, να μην έχουν οι καλλιτέχνες δημόσιο λόγο, να σέρνονται για ένα μεροκάματο». Ξεκάθαρος ο Σταμάτης Κραουνάκης, μίλησε Στο Κόκκινο και την Τζούλυ Τσίγκα για τον κόσμο του πολιτισμού που «άργησε να πάρει φωτιά, αλλά πιστεύω πως θα έχει αποτέλεσμα».

Προτείνει αντεπίθεση με τα όπλα των καλλιτεχνών. «Να χτυπήσουμε με τέχνη και σάτιρα» λέει. «Την ώρα που η σάτιρα παίρνει τα ηνία, εφόσον έχει λαϊκή απήχηση φοβούνται. Το ταλέντο πρέπει να απαντήσει με σάτιρα, βίντεο, με κάτι που θα μιλήσει στον λαό, θα γίνει συζήτηση στα καφενεία, κάτι που θα τους τρομάξει».

Θυμάται την δική του εμπειρία με την αγωγή που είχε κάνει για να δοθούν τα επιδόματα στους εργαζόμενους από συναυλία του. «Είχα φάει πολύ ξύλο για εκείνο το εξώδικο, αλλά τα επιδόματα δόθηκαν» σημειώνει. Μας θυμίζει και το κλείσιμο των θεάτρων για τον κορωνοϊό, τότε που οι εργάτες του πολιτισμού έμειναν χωρίς δουλειές και μισθούς. «Οι παραγωγοί όμως πήραν πολλά χρήματα. Η στάση της κυβέρνησης ήταν από την αρχή ορατή. Έχουν ξεσκιστεί στη μάσα. Τώρα δίνουν το τελειωτικό χτύπημα, θέλουν να καταπατηθεί το επάγγελμα», υπογραμμίζει.

Related Posts