«Κονταίνει» τον Δένδια το Μαξίμου με αφορμή τη Λιβύη – Στα εσωκομματικά παιχνίδια της ΝΔ τα συμφέροντα της χώρας

Όταν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε τη γνωστή αντιπαράθεση με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Τουρκία, το Μαξίμου έσπευσε να γνωστοποιήσει -με διαρροή- ότι ο υπουργός κινήθηκε σύμφωνα με εντολές του Μαξίμου.

Ωστόσο τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Ο κ. Μητσοτάκης, είχε ζητήσει υποχωρητικότητα, ενώ ο κ. Δένδιας ήταν αιχμηρός, γιατί πήγε με αμερικανική γραμμή.

Βλέποντας όμως το Μαξίμου, ότι ο υπουργός Εξωτερικών, γίνεται πόλος και δελφίνος αποφάσισε να του κόψει τον δρόμο προς την προεδρία της ΝΔ.

Από τη μια, του έβαλε κοριό και από την άλλη, του αφαίρεσε τις προετοιμασίες για μελλοντικές συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Η αρμοδιότητα πέρασε σε παλιά συνεργάτρια του πατέρα του, με αποτέλεσμα η ελληνική διπλωματία να μην κάνει αυτό που πρέπει. Δηλαδή τη δουλειά της.

Για το διπλωματικό επεισόδιο με τη Λιβύη, χρεώνουν στον κ. Δένδια κακή προετοιμασία, ώστε να του ρίξουν την ευθύνη και να μείνει στη εκτός κάδρου ο πρωθυπουργός.

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Δένδιας όταν έμαθε για την παρακολούθησή του, έβαλε όρους στον κ. Μητσοτάκη για να μην παραιτηθεί.

Ζήτησε ακόμη και την πρωθυπουργία, σε κυβέρνηση συνεργασίας.

Με όλα αυτά όμως, γίνεται αντιληπτό, είναι ότι η χώρα δεν έχει στρατηγική, Μαξίμου και ΥΠΕΞ, είναι σε τελείως άλλους δρόμους και τα συμφέροντα της χώρας, περνούν από τις αντιπαραθέσεις μέσα στην κυβέρνηση και τη Ν.Δ..

 

Related Posts