Κομνηνάκα: Ο λαός να μην περιμένει υποτιθέμενους σωτήρες αλλά να ενισχύσει το ΚΚΕ

Την ανάγκη να ολοκληρωθούν άμεσα οι έλεγχοι στα δημόσια κτίρια, σχολεία, νοσοκομεία κ.α. αλλά και να προχωρήσει άμεσα η αποκατάσταση των ζημιών στα σπίτια για την ασφάλεια του κόσμου στη Λέσβο, μετά τους αλλεπάλληλους σεισμούς, επισήμανε η Μαρία Κομνηνάκα βουλευτής του ΚΚΕ ξεκινώντας τη συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ελλάδα 94.3» το πρωί της Πέμπτης 12 Γενάρη.

Κληθείσα να σχολιάσει τις εξελίξεις σχετικά με τον θάνατο του Γκλίξμπουργκ, επισήμανε ότι στη συνείδηση του λαού, δεν υπάρχει το κλίμα που επιχειρείται να διαμορφωθεί, γιατί ο λαός έχει δεινοπαθήσει από τους μονάρχες στη χώρα μας και έχει στείλει τη βασιλεία στα σκουπίδια της ιστορίας.

Με αφορμή την υπόθεση των υποκλοπών και τις τελευταίες εξελίξεις με την παρέμβαση Ντογιάκου, κατήγγειλε την υποκρισία της ΕΕ, όταν είναι το δικό της θεσμικό πλαίσιο που επιτρέπει να γιγαντώνονται φαινόμενα μαζικής παρακολούθησης. Κατήγγειλε ακόμα τις ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων που έχουν στηρίξει, ψηφίσει και ενσωματώσει στην ελληνική νομοθεσία αυτό το σκοτεινό κι επικίνδυνο ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο.

Υπενθύμισε ότι όλα τα αστικά κόμματα, στη συζήτηση της αναθεώρησης του Συντάγματος, αρνήθηκαν την πρόταση του ΚΚΕ να αλλάξει η βαθύτατα προβληματική συνταγματική επιλογή, να διορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση, η ηγεσία των ανωτάτων δικαστηρίων.

Οσον αφορά την ακρίβεια, σημείωσε πως τα μέτρα της κυβέρνησης δεν είναι μόνο ανεπαρκή αλλά αποτελούν και το άλλοθι για να εκτινάσσονται ακόμα περισσότερο οι τιμές των βασικών αγαθών, εξανεμίζοντας τα λαϊκά εισοδήματα.

Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ έχει καταθέσει επανειλλημένα προτάσεις νόμου και τροπολογίες για την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, την κατάργηση του ειδικού φόρου σε καύσιμα και ενέργεια, για την επαναφορά του 13ου – 14ου μισθού και σύνταξης αλλά και για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.

Ο λαός να μην δείξει καμία ανοχή αλλά να σηκώσει ανάστημα και να βάλει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική και τις προειλημμένες αποφάσεις της επόμενης κυβέρνησης που θα προκύψει, με οποιαδήποτε σύνθεση κι αν βγει. Υπογράμμισε ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται ως επίδοξοι σωτήρες του λαού και την ίδια ώρα, συμφωνούν με τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, την επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης που βυθίζει τον λαό στην ενεργειακή φτώχεια, έχουν δεσμεύσεις για εμπλοκή της χώρας μας σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο που πληρώνει ακριβά ο ελληνικός λαός.

Ο λαός δεν μπορεί να εναποθέσει τις ελπίδες του στους υποτιθέμενους σωτήρες αλλά να ενισχύσει τη δύναμή του, να συμπορευθεί και να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ, κατέληξε η Μ. Κομνηνάκα.

Related Posts