Κοκαΐνη σε πάρτι της Τρας και του Τζόνσον – Τι γράφει ο Guardian

Σάλο έχει προκαλέσει στη Βρετανία η είδηση πως βρέθηκαν ίχνη λευκής σκόνης –πιθανότατα κοκαΐνης– έπειτα από πάρτι που έγινε στο κτήμα Chevening το περασμένο καλοκαίρι, λίγο πριν η Λιζ Τρας κερδίσει το «δαχτυλίδι» των Τόρις και αναδειχθεί πρωθυπουργός στη Βρετανία. Την είδηση αποκάλυψε ο Guardian.

Το κτήμα Chevening, έκταση 3.000 στρεμμάτων, εμπεριέχει έπαυλη 115 δωματίων και παραχωρείται παραδοσιακά στον υπουργό Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τον Guardian, μέλος του προσωπικού ισχυρίστηκε ότι εξέτασαν τη σκόνη χρησιμοποιώντας μπατονέτα που αλλάζει χρώμα όταν έρχεται σε επαφή με κοκαΐνη: μια ενέργεια που αποκάλυψε την ύπαρξη του ναρκωτικού.

Ξεχωριστές πηγές ανέφεραν την εντοπισμό παρόμοιων «ευρημάτων» στα γραφεία στην οδό Νο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, έπειτα από δύο πάρτι την περίοδο της καραντίνας λόγω κορονοϊού, όταν πρωθυπουργός ήταν ο Μπόρις Τζόνσον. Σύμφωνα με τον Guardian, ο Τζόνσον θεωρείται πως δεν ήταν παρών σε κανένα από αυτά τα δύο πάρτι.

Στο πάρτι στο Chevening συμμετείχαν πολιτικοί σύμμαχοι της Λιζ Τρας. Η τότε υπουργός Εξωτερικών, φιλοξένησε μια συγκέντρωση κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 19-21 Αυγούστου, καθώς η εκστρατεία της για την ηγεσία βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη. Άλλη μια συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 2-4 Σεπτεμβρίου.

Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η Τρας ή ο Τζόνσον έκαναν χρήση του ναρκωτικού ή ότι γνώριζαν εάν χρησιμοποιούνταν ή υπήρχαν ναρκωτικά, σημειώνει ο Guardian.

Η κατοχή κοκαΐνης είναι ποινικό αδίκημα που μπορεί να οδηγήσει σε φυλάκιση έως και επτά ετών ή σε πολύ υψηλό χρηματικό πρόστιμο.

Related Posts