Κιβωτός του Κόσμου: Υψηλόβαθμο στέλεχος και τρεις εργαζόμενοι στο «μικροσκόπιο» των Αρχών

Τέσσερα πρόσωπα μπαίνουν στο “μικροσκόπιο” των Αρχών, σχετικά με την υπόθεση για τις συνθήκες διαβίωσης στην “Κιβωτό του Κόσμου”, μετά τις καταγγελίες για ασέλγεια και κακοποιήσεις σε δομές της οργάνωσης.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η Εισαγγελία ανηλίκων που ανέλαβε τη δικογραφία της υπόθεσης, ερευνά στέλεχος της οργάνωσης, σε βάρος του οποίου υπάρχει η καταγγελία ενός 19χρονου για σεξουαλική κακοποίηση.

Τα άλλα τρία πρόσωπα που ερευνώνται είναι εργαζόμενοι στην Κιβωτό, από το στενό περιβάλλον του παραπάνω στελέχους, που ζούσαν από παιδιά σε δομές της οργάνωσης και κατέληξαν να εργάζονται εκεί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν για τα τρία αυτά πρόσωπα ότι δεν ελέγχονται για σεξουαλική κακοποίηση, αλλά για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών.

Ο ρόλος των τριών φαίνεται να ήταν πολύ συγκεκριμένος, με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ να αναφέρει ότι αναλάμβαναν να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις που προέκυπταν μέσα στις δομές.

“Κιβωτός του Κόσμου”: Νέες καταγγελίες για ξυλοδαρμούς ανηλίκων σε Βόλο και Πωγωνιανή

Παράλληλα, κλήση σε 15χρονο φιλοξενούμενο της δομής της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων επέδωσε την Παρασκευή (18/11) η Εισαγγελία για κατάθεση με όσα φέρεται να συνέβαιναν στη δομή στο Βόλο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ιωαννίνων και τον Β. Σιώμο, ένας άλλος φιλοξενούμενος στην δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Πωγωνιανή -18χρονος σήμερα- προέβη σε καταγγελίες σχετικά με την δομή, στην οποία φοιτούσε όταν ήταν 13 ετών.

Σύμφωνα με την καταγγελία του, στέλεχος της δομής τον είχε χτυπήσει για ασήμαντη -όπως ανέφερε- αφορμή, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, το συγκεκριμένο στέλεχος είχε χτυπήσει κι άλλα παιδιά από την δομή. Όπως υποστήριξε, ο άνθρωπος αυτός το κλείδωσε σε αποθήκη και τον χτύπησε ζητώντας του να παραδεχτεί ότι κάπνιζε.

Αντίθετα ο 18χρονος μιλά με τα καλύτερα λόγια για τους παιδαγωγούς που εργάζονταν στην δομή της Πωγωνιανής. Οι συνθήκες διαβίωσης, το φαγητό στην δομή της Πωγωνιανής, ήταν σε υψηλό επίπεδο, σύμφωνα με τον 18χρονο, ο οποίος όμως ανέφερε πως δύο στελέχη της «Κιβωτού του Κόσμου» είχαν την ευχέρεια να μετακινούνται από δομή σε δομή και είναι αυτοί που καταγγέλλονται πως χτύπησαν παιδιά. Για τις κατηγορίες της ασέλγειας, ο 18χρονος δήλωσε πως δεν έχει γνώση για σχετικά περιστατικά.

Οι καταγγελίες του 18χρονου που μίλησε στην ΕΡΤ, αφορούν και στην δομή του Βόλου, όπου το ίδιο το στέλεχος που καταγγέλλεται για βιαιοπραγία στην Πωγωνιανή, είχε μεταβεί μετά από μια κλοπή που είχε σημειωθεί εκεί.

Σύμφωνα πάντα με τον 18χρονο, στη δομή του Βόλου άνθρωποι που εργάζονταν εκεί έμπαιναν νύχτα στα δωμάτια και χτυπούσαν τα παιδιά, ζητώντας τους να ομολογήσουν ποιος έκανε την κλοπή. Η έρευνα της αστυνομίας δεν κατέληξε σε προσδιορισμό υπόπτων για την κλοπή.

Ο 18χρονος δήλωσε πως είναι πρόθυμος να καταθέσει όσα γνωρίζει, αν κληθεί από τον Εισαγγελέα.

Related Posts