«Κιβωτός του κόσμου»: Νέο Διοικητικό Συμβούλιο, νέες καταγγελίες, νέες καταθέσεις παιδιών

Ανακοινώθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο της «Κιβωτού του Κόσμου» μετά το «ξήλωμα» του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή.

Αποτελείται από τους κάτωθι:

  •     Αλεξάνδρα Μαρτίνου, οικονομολόγος, Πρόεδρος της Ένωσης «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ», ως Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου
  •     Ιωάννης Σπυρίδων Τέντες, πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου,
  •     Ιωάννης Παπαδάτος, Παιδίατρος, τ. Διευθυντής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού»,
  •     Γιώργος Πρωτόπαπας, Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS,
  •     Έρρικα Οικονόμου, ψυχολόγος, Γραμματέας «Φίλων της Θεοτόκου»,
  •     Ανδρέας Ζομπανάκης, οικονομολόγος, Πρόεδρος του Κέντρου Ειδικών Ατόμων η «Χαρά»,
  •     Κωνσταντίνος Γλούμης-Ατσαλάκης, δικηγόρος, διευθυντής Υπουργικού γραφείου Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Στο μεταξύ, με τέσσερις νέες καταθέσεις παιδιών, αλλά και καταθέσεις τριών εργαζομένων αναμένεται η νέα έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, για τις καταγγελίες, για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου».

Ίσως –στο πλαίσιο της έρευνας- να μεγαλώσει ο κατάλογος των μαρτύρων, όπως και των υπό διερεύνηση αδικημάτων, ενώ αφού ολοκληρωθούν οι καταθέσεις, θα ακολουθήσει η κλήτευση από τις εισαγγελείς των υπόπτων, για εξηγήσεις.

Η δικογραφία, που μέχρι τώρα χειριζόταν η Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Γ.Α.Δ.Α βρίσκεται πλέον στα χέρια του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Αντώνη Ελευθεριάνου, ο οποίος την έχει χρεώσει, ήδη, σε δύο από τις τρεις Εισαγγελείς Ανηλίκων της Αθήνας, που υπηρετούν στο συγκεκριμένο τμήμα.

Η έρευνα για την υπόθεση της Κιβωτού, θα διενεργηθεί πλέον, αποκλειστικά από την Εισαγγελία Ανηλίκων, για να διασφαλιστεί το απόρρητο της διαδικασίας.

Μάλιστα, δικαστικές πηγές επεσήμαναν τη ζημιά που προκλήθηκε στην έρευνα από τη δημοσιοποίηση των καταθέσεων παιδιών και εργαζομένων, για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, ενώ εξέφραζαν φόβους ότι, μετά το θόρυβο, που προκλήθηκε, τα υπόλοιπα παιδιά που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης, θα δυσκολευτούν, να μιλήσουν.

Related Posts