Κεφαλογιάννη: Πλήρης διαφοροποίηση για υποκλοπές, πρώτη κατοικία, «αριστερά του χαβιαριού»

Ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η πλήρης διαφοροποίηση της Όλγας Κεφαλογιάννη, από τη γραμμή Μητσοτάκη σε όλα τα κρίσιμα πολιτικά ζητήματα, καθώς η βουλευτής της ΝΔ αποτελεί και μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη που έχει εκφράσει την αντίθεσή της στους χειρισμούς της κυβέρνησης για το σκάνδαλο των υποκλοπών τασσόμενη κατά της επίκλησης του απορρήτου, επεφύλαξε αυτή τη φορά «βόμβες» κατά Μητσοτάκη και για το μείζον θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας αλλά και για τις «εξυπνάδες» του Κυριάκου Μητσοτάκη περί «Αριστεράς του χαβιαριού και της σαμπάνιας».

Για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Η βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στην Όλγα Τρέμη και στην εκπομπή Meeting Point του newsbomb, επεσήμανε όσον αφορά τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη ότι ήταν λάθος η απαγόρευση ενημέρωσης του παρακολουθούμενου που θέσπισε η κυβέρνηση το 2021 και λάθος η νέα πρόβλεψη για ενημέρωση του θύματος μετά από τριετία και εφόσον δοθεί έγκριση τον Διοικητή της ΕΥΠ και τον εισαγγελέα της υπηρεσίας πληροφοριών. Παράλληλα επεσήμανε ότι είναι σημαντική η εθνική ασφάλεια, ωστόσο, δεν πρέπει να καταστρατηγούνται θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα και κανείς δεν μπορεί να επικαλείται απόρρητο απέναντι στην ΑΔΑΕ.

Για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Όσον αφορά στην προστασία της πρώτης κατοικίας η Όλγα Κεφαλογιάννη χαρακτήρισε τραγικό να χάνει ένας συμπολίτης μας το σπίτι του και επεσήμανε πως είναι αναγκαίο η κυβέρνηση να δώσει λύσει ερχόμενη σε αντίθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που έσπευσαν να κατηγορήσουν τους δανειολήπτες για τον πλειστηριασμό των σπιτιών τους. «Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η πρώτη κατοικία θα πρέπει να προστατεύεται», σημείωσε η βουλευτής της ΝΔ.

Για την «Αριστερά του χαβιαριού»

Η Όλγα Κεφαλογιάννη ρωτήθηκε και για την εκρηκτική ακρίβεια και για την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη σε « Αριστερά του χαβιαριού και της σαμπάνιας», η βουλευτής της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι η ίδια δεν θα χρησιμοποιούσε αυτούς τους χαρακτηρισμούς, σημειώνοντας ότι η ουσία είναι πως το «καλάθι του νοικοκυριού» έχει λειτουργήσει. Παράλληλα ανέφερε ότι απαιτούνται και νέες παρεμβάσεις και περισσότεροι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας.

Related Posts