Καϊλή: Στις ισπανικές αρχές τα έγγραφα για τα 28 εκατ. ευρώ σε λογαριασμούς στον Παναμά

Nέες εξελίξεις για την Εύα Καϊλή μετά από επώνυμη καταγγελία δύο Ισπανών πολιτών.

Στο Twitter αναρτήθηκε επώνυμη καταγγελία δύο Ισπανών πολιτών, στο γραφείο του Ευρωπαίου εισαγγελέα και στην ισπανική οργάνωση για την καταπολέμηση της διαφθοράς ΑCODAP (Ένωση ενάντια στη Διαφθορά) σχετικά με τους πρωταγωνιστές του Qatargate.

Η ανάρτηση συνοδεύεται από αποδεικτικά τραπεζικών καταθέσεων, από το περιεχόμενο των οποίων προκύπτει ότι σε λογαριασμούς που διατηρούν η Εύα Καϊλή, ο πατέρας της και άλλα σχετιζόμενα πρόσωπα σε τράπεζα στον Παναμά έχουν κατατεθεί πολλά εκατομμύρια ευρώ από το Qatar Investment Authority.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή» η ACODAP σε γραπτή απάντησή της επιβεβαίωσε ότι υπήρξε αποδέκτρια της καταγγελίας και του σχετικού υλικού, το οποίο όπως διευκρίνισε επρόκειτο να διαβιβάσει χθες ενώπιον των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών της Ισπανίας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες σε δημόσια δήλωση ο δικηγόρος της οικογένειας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, είπε ότι τα συγκεκριμένα έγγραφα δεν είναι γνήσια.

Όπως ανέφερε, η πλευρά της Εύας Καϊλή «θα ζητήσει από την Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να ερευνήσει ποιος είναι ο πλαστογράφος και ποιες οι σκοπιμότητες του».

Related Posts