Κατσέλη για πλειστηριασμούς: Ο οφειλέτης θα χάσει το σπίτι του εν κρυπτώ

Για τεράστια αναδιανομή πλούτου από ευάλωτα νοικοκυριά σε funds του εξωτερικού και τις τράπεζες έκανε λόγο μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη, με αφορμή την απόφαση του Αρείου Πάγου που ανοίγει το δρόμο για τον εκπλειστηριασμό χιλιάδων σπιτιών ενώ, τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει ένα εποπτικό πλαίσιο με καθαρούς κανόνες για την λειτουργία αυτών των εταιρειών.

Υπογράμμισε την ανάγκη νομοθετικής πρωτοβουλίας από την κυβέρνηση για την προστασία ευάλωτων συμπολιτών μας και σημείωσε ότι ουσιαστικά όλα τα είχε προαναγγείλει ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Στουρνάρας .

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση έστρωσε το έδαφος για να προχωρήσουν τα διάφορα funds και servicers σε πλειστηριασμούς σε μία δύσκολη εποχή για τους αδύναμους οικονομικά. Επίσης, σημείωσε ότι εάν ισχύσει αυτή η απόφαση το Ελληνικό Δημόσιο θα απωλέσει περίπου 59 δισ. από φόρους και τέλη, ενώ ο οφειλέτης θα χάσει το σπίτι του εν κρυπτώ και χωρίς να μπορεί να διαπραγματευτεί καθώς όλα γίνονται δίχως διαφάνεια και χωρίς καν να ξέρει ούτε την τιμή αγοράς ή πώλησης του ακινήτου του.

Related Posts