Κατρούγκαλος: ΕΥΠ και Predator ήταν σε κοινό κέντρο παρακολουθήσεων, η ΝΔ επέλεξε την ομερτά

Την πεποίθηση ότι για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση προσπάθησε να ρίξει σκοτάδι στο σκάνδαλο των υποκλοπών, εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το μέγα σκάνδαλο.

«Η ΝΔ που επικαλείται τάχα σκευωρία και τοξικό κλίμα από την αντιπολίτευση, σήμερα ακολούθησε ακριβώς την αντίθετη τακτική με τις διαρροές αυτές, και επέλεξε να συντηρήσει κλίμα ομερτά και να μην πέσει φως στο σκάνδαλο και τις ευθύνες του πρωθυπουργού» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Κατρούγκαλος.

Ο ίδιος υπογραμμίζοντας ότι «η ίδια η συσχέτιση των ιδιωτών που κλήθηκαν με την ΕΥΠ, αποτελεί την καλύτερη ομολογία ότι ΕΥΠ και Predator βρίσκονταν σε κοινό κέντρο παρακολουθήσεων», σημείωσε ότι «οι απαντήσεις που δόθηκαν δεν κάλυψαν τα πραγματικά ερωτήματα και τις αποκαλύψεις».

Αναφορικά με το ότι οι Λαβράνος, Μπίτζιος και Ντίλιαν (επιχειρηματίες των Krikel και Intellexa που συνδέονται με το παράνομο λογισμικό Predator) δεν παρέστησαν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι «θα επιμείνουμε να έρθουν οι 3 επιχειρηματίες στην επιτροπή» ζητώντας παράλληλα από την κυβέρνηση «να μην γελοιοποιεί την κοινοβουλευτική διαδικασία και να αποδέχεται να απαντήσουν μέσω πρεσβειών».

Αναλυτικά η δήλωση του Γ. Κατρούγκαλου:

«Η Νέα Δημοκρατία που επικαλείται τάχα σκευωρία και ότι η αντιπολίτευση καλλιεργεί επίτηδες τοξικό κλίμα και σήμερα ακολούθησε την ακριβώς αντίθετη τακτική με τις εξαγγελίες και διαρροές αυτές.

Ουσιαστικά συντήρησε το κλίμα της ομερτά και έγινε ξεκάθαρη η πρόθεση της να μην πέσει φως στο σκάνδαλο των υποκλοπών, στη διασύνδεση ΕΥΠ και Predator και τις πολύ πραγματικές ευθύνες του ίδιου του πρωθυπουργού, τόσο για το σκάνδαλο όσο και για τη συγκάλυψη του.

Η ίδια η συσχέτιση από την πλειοψηφία της επιτροπής, των ιδιωτών που κλήθηκαν και είναι πλέον δεδομένη η διασύνδεση τους με το λογισμικό Predator και την ΕΥΠ που ήταν η βάση της απόφασης της επιτροπής να είναι μυστική η συνεδρίαση νομίζω ότι αποτελεί την καλύτερη ομολογία εκ μέρους της κυβερνητικής πλευράς ότι ΕΥΠ και Predator ήταν σε ένα κοινό κέντρο παρακολουθήσεων.

Από εκεί και μετά οι απαντήσεις που δόθηκαν σε καμία περίπτωση δεν κάλυψαν τα πολύ πραγματικά ερωτηματικά και κυρίως τις αποκαλύψεις που η δημοσιογραφική έρευνα έχει φέρει στο φως.

Εμείς θα επιμείνουμε να έρθει οι κ.κ. Μπίζιος, Λαβράνος και Ντίλιαν στην Επιτροπή Θεσμών, να μην έχουμε την γελοιοποίηση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας που θα επιδιώξει η πλειοψηφία να απαντήσουν γραπτά. Για ένα πράγμα θα πρέπει να είναι βέβαιη η ΝΔ ότι θα πέσει άπλετο φως στην υπόθεση αυτή».

Related Posts