Κατρίνης για το σκάνδαλο υποκλοπών: Επιλογή της κυβέρνησης η συγκάλυψη και η κάλυψη των ενόχων

Βασικά σημεία συνέντευξης του Επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Μιχάλη Κατρίνη στο OPEN και στην εκπομπή ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ με τον Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη

Για το θέμα των υποκλοπών ο Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε:

Συμπληρώθηκαν 4 μήνες από τότε που ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την απόπειρα παρακολούθησης του τηλεφώνου του, από το λογισμικό Predator.

Εάν δεν είχε γίνει αυτή η μήνυση, πιθανόν, τίποτα από όλα όσα συζητούμε αυτό το τετράμηνο, να μην είχε γίνει γνωστό. Η κυβέρνηση εξακολουθεί να συγκαλύψει την  υπόθεση με κάθε τρόπο, αποτρέποντας μάρτυρες από το να μιλήσουν και απειλώντας με το«απόρρητο» όλους όσοι γνωρίζουν. Την ίδια στιγμή το ΠΑΣΟΚ κινήθηκε και κινείται

απολύτως θεσμικά, επιδιώκοντας τη διαφάνεια για ένα κρίσιμο ζήτημα του κράτους δικαίου που καταδεικνύει και ένα σοβαρό έλλειμμα Δημοκρατίας.

Πρόσθεσε δε με νόημα: Θα πρέπει, ωστόσο, να γνωρίζει ο Πρωθυπουργός ότι υπάρχουν σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αρμόδια όργανα που διερευνούν την υπόθεση, χωρίς τα προσκόμματα που ο ίδιος και η κυβέρνηση του βάζουν.

Και σε αυτά τα όργανα δεν έχει την πλειοψηφία η Νέα Δημοκρατία όπως εδώ, για να επιβάλει ομερτά και να αποφύγει τις πιθανές κυρώσεις.

Για το θέμα της ακρίβειας τόνισε: Αυτή τη στιγμή, η ακρίβεια διαβρώνει το εισόδημα κάθε νοικοκυριού και κάθε επιχείρησης, με συνέπεια τα χρέη να αυξάνονται και οι τζίροι να μειώνονται.

Δεν είναι τυχαίο ότι η ΕΛΣΤΑΤ, πρόσφατα, έδωσε στοιχεία στην δημοσιότητα, που ότι δείχνουν ότι έχει αυξηθεί ο τζίρος στα μαγαζιά, τα οποία διαθέτουν προϊόντα δεύτερης χρήσης.

Βρισκόμαστε στο μάτι ενός κυκλώνα ακρίβειας και αυτό φαίνεται και από την διόγκωση του ιδιωτικού χρέους. Τα χρέη στην εφορία και στις τράπεζες αυξάνονται, οι μισθοί έχουν πλέον μικρότερη αγοραστική δύναμη και η κυβέρνηση κωφεύει.

Οι πολίτες παλεύουν καθημερινά για την επιβίωση και η κυβέρνηση διαχειρίζεται αυτήν τη ζοφερή πραγματικότητα μόνο σε επικοινωνιακό επίπεδο, δημιουργώντας κατ’ ουσία μια εικονική πραγματικότητα. Αυτή είναι όμως και η μόνη πραγματικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Μεγάρου Μαξίμου.

Για το θέμα των εκλογικών συνεργασιών, ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ σημείωσε:

Έχουμε ξεκαθαρίσει εδώ και πολύ καιρό, ότι θα ακολουθήσουμε αυτόνομη πορεία και αυτόνομη στρατηγική. Έχουμε επιπλέον ξεκαθαρίσει ότι δεν προσφερόμαστε ως βολικός κυβερνητικός εταίρος, ούτε για τη ΝΔ, ούτε για τον ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε δε βέβαιοι ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα εκπλήξει αρνητικά και τους δύο.

Related Posts