Κατάρ Gate: «Κελάηδησε» ο σύντροφος της Καϊλή – Κατέθετε επί ώρες για όλους και όλα

Ο σύντροφος της Έυας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, καταθέτει επί ώρες στους δικαστές για το σκάνδαλο του Κατάρ για το οποίο κατασχέθηκαν συνολικά πάνω από ενάμισι εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά όπως μεταδίδει η ιταλική εφημερίδα Corriere Della Sera.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η κατάθεση του συντρόφου της Εύας Καϊλή επιτρέπει στους ερευνητές να επεκτείνουν ή να επιβεβαιώσουν και να ξεδιαλύνουν στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει μετά από μήνες μυστικών ερευνών.

Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, κατέθετε για ώρες στους ερευνητές, όπως «ένα ποτάμι σε πλημμύρα» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα. Υπενθυμίζεται ότι ο Τζιόρτζι ήταν κοινοβουλευτικός βοηθός του πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντζέρι και τώρα είναι βοηθός του ευρωβουλευτή του Andrea Cozzolino, ο οποίος δεν εμπλέκεται στην έρευνα, ωστόσο το γραφείο του σφραγίστηκε χθες από τη βελγική αστυνομία.

Ο Αντόνιο Παντζέρι συνελήφθη από την βελγική αστυνομία και κατηγορείται ότι είναι ο χειριστής του συστήματος δωροδοκιών που χρησιμοποιήθηκε για να επηρεάσει την πολιτική της ΕΕ υπέρ του Μαρόκου και του Κατάρ. Το Κατάρ βρίσκεται στο επίκεντρο της διεθνούς συζήτησης λόγω των κατηγοριών για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ιδίως κατά τη διάρκεια της κατασκευής των γηπέδων για το Παγκοσμίο Κύπελο.

Σύμφωνα με την βελγική αστυνομία ότι το σύνολο των χαρτονομισμάτων που κατασχέθηκαν από τους Καϊλή και Παντζέρι ανέρχεται σε περισσότερα από ενάμισι εκατομμύριο ευρώ.

Πριν από τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, είχε συλληφθεί ο πατέρας της Εύας Καϊλή, την ώρα που έφευγε με μια τσάντα που περιείχε 600.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50 από το πολυτελές ξενοδοχείο, όπου διέμενε με τη σύζυγό του για λίγες ημέρες, συνεχίζει η εφημερίδα. «Κάποιος πρέπει να τον είχε προειδοποιήσει εκ των προτέρων για την επιχείρηση της Αστυνομίας και κάποιοι υποψιάζονται ότι μπορεί να ήταν ο ίδιος ο Τζόρτζι, που είχε ακούσει κάτι. Ίσως ένα τηλεφώνημα (ο Τζόρτζι πιθανώς να παρακολουθείτο τηλεφωνικά) οδήγησε τους αστυνομικούς να παραμονεύουν μπροστά από το ξενοδοχείο για να αιφνιδιάσουν τον πατέρα της Καϊλή» γράφει η Corriere della Sera.

Η επ’ αυτοφόρω σύλληψη επέτρεψε στην αστυνομία να ερευνήσει το σπίτι της αντιπροέδρου Εύας Καϊλή, χωρίς να χρειάζεται να ζητήσουν άρση της ασυλία της.

Στο εσωτερικό του σπιτιού βρέθηκαν ακριβά δώρα από το Κατάρ και 150 χιλιάδες ευρώ σε χαρτονομίσματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Τζόρτζι μπορεί να έχει πολλά να πει, και πολλά πρέπει να είπε το Σάββατο, καθώς ο ανακριτής Michel Classe αναγκάστηκε να αναβάλει τις υπόλοιπες ανακρίσεις.

Το θέμα των ερωτήσεων που θα έθεσε στον Τζόρτζι ,δεν μπορεί παρά να ήταν αυτό των χρημάτων που από την ΜΚΟ του Παντζέρι, Fight Impunity μπορεί να πέρασαν στον Καϊλή και σε άλλα πρόσωπα. Η ΜΚΟ ιδρύθηκε το 2019 ο Panzeri, αμέσως μετά την αποχώρησή του από την έδρα του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η έρευνα φτάνει μέχρι την Ιταλία, όπου η σύζυγος και η κόρη του Παντζέρι βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό στην περιοχή του Μπέργκαμο και στο Μιλάνο, ενώ έγινε και έρευνα της αστυνομίας στο σπίτι του Τζόρτζι.

Related Posts