Κατάρ Gate: Αιχμές Μετσόλα κατά Καϊλή στα περί «εκτέλεσης εντολών για το Κατάρ»

Η πρόεδρος της Ευρωβουλής, Ρομπέρτα Μετσόλα, απάντησε στις δηλώσεις του συνηγόρου υπεράσπισης της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η ευρωβουλευτής εκτελούσε «εντολές της προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου».

Εκπρόσωπος της κ. Μετσόλα, σχολίασε στο Euractiv ότι «η σαφής και πάγια οδηγία προς όλους τους Αντιπροέδρους είναι να εκπροσωπούν τη θέση του Κοινοβουλίου. Τίποτα άλλο», σημειώνοντας ότι οι Αντιπρόεδροι έχουν ως αρμοδιότητές τους, εκτός από άλλα καθήκοντα, και γεωγραφικές περιοχές όπου εκπροσωπούν το Κοινοβούλιο.

«Η κατανομή των καθηκόντων των Αντιπροέδρων συμφωνήθηκε στην αρχή της θητείας. Στην περίπτωση της εν λόγω ευρωβουλευτού, ήταν η Μέση Ανατολή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος της Εύας Καϊλή, είχε δηλώσει στο Mega, ότι η Ρομπέρτα Μετσόλα είχε στείλει στο Κατάρ την ελληνίδα ευρωβουλευτή. «Το τι θα έλεγε είχε την έγκριση της κυρίας Μέτσολα, η κα Μέτσολα είχε στείλει μαζί της τον κ Ρομπέρτο Μπεντίνι για να παρακολουθεί όλες τις συναντήσεις της κα Καϊλή. Σας λέω τα λόγια της κα Καϊλή, εκτελούσε έναν σχεδιασμό που είχε ξεκινήσει από το 2019, ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ και η Επίτροπος Ύλβα Γιόχανσον είχαν αποφασίσει ως όργανα της Επιτροπής να γίνει συνεργασία με το Κατάρ, το Κουβέιτ και το Ομάν Άρα η κα Καϊλή δεν πήρε καμία πρωτοβουλία, δεν είχε καμία ατζέντα».

Related Posts