Καστανίδης: Το περιστατικό με δημοσιογράφο στο αεροδρόμιο – Αν χρειαστεί θα πω ονόματα

«Ποιους προστατεύετε;» διερωτήθηκε ο Χάρης Καστανίδης απευθυνόμενος στην κυβέρνηση σχετικά με το νομοσχέδιο για τις παρακολουθήσεις.

O εισηγητής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μιλώντας στη Βουλή σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «ενώ καθιστούμε κακουργηματική την πράξη των ιδιωτών και των παρόχων υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας όταν παραβιάζουν το απόρρητο των επικοινωνιών αθέμιτα, όταν πρόκειται για κρατικούς υπαλλήλους, όπως υπαλλήλους της ΕΥΠ, της ΕΛΑΣ ή των ταχυδρομείων, τότε παραμένει, με βάση τον ν. 3115 του 2003, η διάταξη ως πλημμέλημα. Ποιους προστατεύετε;».

«Αν συμβεί το ακόλουθο περιστατικό. Δημοσιογράφος βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης προερχόμενος από τα Σκόπια για να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο προς Αθήνα, και την ώρα της παραμονής του στο αεροδρόμιο, άνθρωπος με καλυμμένο το πρόσωπο, του υφαρπάζει την τσάντα που έχει μέσα κρίσιμες πληροφορίες από την έρευνά του. Αυτή είναι υπεξαγωγή εγγράφων και παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών. Αυτό θα τιμωρηθεί, κυρίες και κύριοι, ως πλημμέλημα. Ποιους προστατεύετε; Γιατί το περιστατικό που σας περιέγραψα, αν χρειαστεί, θα το διατυπώσω και με ονόματα».

Related Posts