Καλπάκης: Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα ο κ. Οικονόμου θα είχε ήδη παραιτηθεί

«Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα ο κ. Οικονόμου θα αποτελούσε ήδη παρελθόν, θα είχε ήδη παραιτηθεί», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέργιος Καλπάκης, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ1.

«Κατ’ αρχάς απευθύνουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του Μιχάλη. Έχουμε ένα τραγικό γεγονός που μας έχει συγκλονίσει όλους», σημείωσε.

«Οι ευθύνες για αυτό το πρωτοφανές φιάσκο είναι τεράστιες. Μιλάμε για ασύλληπτη ανικανότητα. Το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών το επιτείνει η στάση του κ. Οικονόμου, όταν λέει ότι δεν φέρει καμία πολιτική ευθύνη για το γεγονός αυτό», δήλωσε ο Στέργιος Καλπάκης.

«Έχουμε περίπου 200 σεσημασμένους νεοναζί χούλιγκαν, με ιστορικό στη βία, να εισέρχονται στη χώρα, να διασχίζουν με κονβόι τη μισή Ελλάδα, να φτάνουν στην Αθήνα, να μπαίνουν στον Ηλεκτρικό, να φτάνουν στη Νέα Φιλαδέλφεια, να σκορπούν τον τρόμο και να δολοφονούν ένα νέο άνθρωπο. Και όλα αυτά ανενόχλητοι!», ανέφερε και πρόσθεσε: «Κι ενώ υπήρχε η απαγόρευση της UEFA για την οργανωμένη μετακίνηση οπαδών, ενώ υπάρχουν από χθες όλες οι αποκαλύψεις για το έγγραφο της αρμόδιας διεύθυνσης για την αθλητική βία από τις 6 Αυγούστου, ακόμη και για το πού θα έμεναν οι χούλιγκαν, το έγγραφο από την αστυνομία του Μαυροβουνίου, ακόμη και για τις πινακίδες των αυτοκινήτων. Η ΣΤΑΣΥ είπε ότι είχε ενημερώσει την αστυνομία για την παρουσία χούλιγκαν με καδρόνια και full face στη Γραμμή 1 στον Ηλεκτρικό».

«Υπάρχουν και επιχειρησιακές ευθύνες και πολιτικές ευθύνες. Πολιτικός προϊστάμενος είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη», είπε, προσθέτοντας ότι είναι αδιανόητο «ο κ. Οικονόμου να βγαίνει σε συνέντευξη χθες το βράδυ και να δηλώνει ότι δεν περνούσε από το χέρι του τίποτα». «Δεν μπορεί να το λέει αυτό, όταν ήδη από την κλήρωση ακόμα διαβάζαμε στα sites για τον κίνδυνο επεισοδίων και η UEFA απαγόρεψε την οργανωμένη μετακίνηση οπαδών», σημείωσε και συνέχισε: «Κι όλα αυτά μάλιστα όταν η κυβέρνηση της ΝΔ εκλέχθηκε και το 2019 και επανεξελέγη πριν ενάμιση μήνα, έχοντας ως σημαία την ασφάλεια και το επιτελικό κράτος». «Δίπλα στην αδράνεια και την ανικανότητα, η στάση του υπουργού και της κυβέρνησης επιτείνουν το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Related Posts