«Καίει» τον Μητσοτάκη ο Τζαβάρας: Ούτε άρρωστος είμαι ούτε παραιτήθηκα, είπαν ψέματα στην ΕΡΤ

«Φωτιές» ανάβει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας αφού δεν κάνει ούτε ένα βήμα πίσω στο θέμα των υποκλοπών και του απορρήτου που επικαλούνται όσοι καταθέτουν στη Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ο γαλάζιος βουλευτής προχωρά και ένα βήμα παραπέρα «χρωματίζοντας» το είδος της διαφωνίας του με την κυβέρνηση Μητσοτάκη και την τακτική της στις υποκλοπές σημειώνοντας ότι σήμερα δεν παραβρέθηκε στην Επιτροπή «σε συνεννόηση με το κόμμα του, για να μην προκαλέσει «ρήγμα στην οριακή πλειοψηφία».

Μιλάει μάλιστα και για την ΕΡΤ την οποία κατηγορεί για «λάσπη» που διέρρευσε ότι ο Κώστας Τζαβάρας ήταν ασθενής ενώ ο ίδιος είχε μιλήσει απευθείας με τον δημοσιογράφο του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης εξηγώντας τι ακριβώς έχει συμβεί. Την ίδια στιγμή ο Κώστας Τζαβάρας σε συνέντευξή του στο Radio Gamma, ξεκαθαρίζει ρητώς πως «το απόρρητο των επικοινωνιών είναι «απολύτως απαραβίαστο» από το Σύνταγμα.

Ειδικότερα, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας τονίζει πως «ούτε αποχώρησα από την επιτροπή Διαφάνειας, ούτε παραιτήθηκα. Εξακολουθώ να είμαι τακτικό μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Και κανείς δεν μπορεί μέχρι να τελειώσει η κοινοβουλευτική περίοδος να με αντικαταστήσει χωρίς τη θέλησή μου. Επίσης, ούτε είμαι άρρωστος, ούτε πάσχω από κάποιο μεταδοτικό νόσημα. Εκτός από το νόσημα του να λέω τη γνώμη μου με παρρησία. Και αυτό το δικαίωμα μου το δίνει το αξίωμα που έχω και που μου το κατοχυρώνει το Σύνταγμα.

Ο Κ. Τζαβάρας βάζει θέμα διαφάνειας στην επιτροπή και την ίδια στιγμή παίρνει αποστάσεις από τις επιταγές Μαξίμου στο σκάνδαλο των υποκλοπών. «Γιατί δεν θα είμαι σήμερα, μόνο σήμερα. Γιατί σε συνεννόηση με το κόμμα μου και επειδή δεν ήθελα να προκαλέσω ρήγμα στην οριακή πλειοψηφία στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, έχοντας ήδη δημοσιοποιήσει τις απόψεις μου για τα θέματα των υποκλοπών, τις οποίες δεν αλλάζω γιατί είναι επιστημονικές γιατί είμαι μαχόμενος δικηγόρος» είπε.

«Έχω πει τη γνώμη μου είναι γνώμη που συμφωνεί με όλους σχεδόν τους Συνταγματολόγους για το τι διασφαλίζει το άρθρο 19 παράγραφος 1 του Συντάγματος όταν προβλέπει ότι το απόρρητο των επικοινωνιών είναι «απολύτως απαραβίαστο».

Συνέχισε εκθέτοντας περαιτέρω την συγκάλυψη που επιχειρεί όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Περιγράφοντας λοιπόν το χρονικό της προγραμματισμένης απουσίας του ανέφερε πως «έτσι λοιπόν, στην έρευνα που κάνει η Βουλή δεν υπάρχει δυνατότητα για επίκληση του απορρήτου ή του καθήκοντος εχεμύθειας γιατί η Βουλή έχει και μία ελεγκτική εξουσία την οποία ασκεί στην κυβέρνηση. Αυτή την ελεγκτική εξουσία δεν μπορεί να την εμποδίσει κανένας διοικητής της ΕΥΠ ή κρατικός υπάλληλος που καλείται στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου να διαφωτίσει τα μέλη του κοινοβουλίου. Υπάρχει λοιπόν θέμα διαφάνειας».

«Επειδή λοιπόν αυτές είναι οι απόψεις μου θεώρησα θα πρέπει να διευκολύνω το κόμμα μου και να μη συμμετάσχω στη συγκεκριμένη επιτροπή προκειμένου να μην είμαι εγώ η αιτία που θα διασαλευτεί -που θα υπάρξει δηλαδή μία ανατροπή στον συσχετισμό των κοινοβουλευτικών δυνάμεων που εκπροσωπούνται στη συγκεκριμένη επιτροπή, σύμφωνα με τη δύναμη που έχουν τα κόμματα στις τελευταίες εκλογές. Τόσο απλά είναι τα πράγματα και τόσο σαφή» είπε αφήνοντας ενεούς τους ακροατές.

Ο Κώστας Τζαβάρας ωστόσο δεν ξάφνιασε μόνο για τα όσα είπε για την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών, αλλά σόκαρε και με την αποκάλυψη ότι η ΕΡΤ ενώ είχε ρεπορτάζ από τον ίδιο, μετέδωσε ότι σύμφωνα με διαρροές ο βουλευτής είναι «άρρωστος».

«Ο δημοσιογράφος που κάνει το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ με πήρε τηλέφωνο και του τα είπα. Ο άνθρωπος τα σημείωσε και τα έστειλε με μέιλ στην Αγία Παρασκευή αλλά η Αγία Παρασκευή θεώρησε πολύ πιο δημοκρατικό να ενημερώσει τον κόσμο, όχι με το ρεπορτάζ, αλλά με διάφορες διαρροές τις οποίες τις αλίευσε – Κύριος είδε- από ποιες πηγές και οι οποίες έλεγαν ότι ο κύριος Τζαβάρας ζήτησε να μη συμμετάσχει στη συνεδρίαση λόγω ασθένειάς του».

«Φανταστείτε ποιες μαύρες εικόνες και μνήμες αναβιώνουν όταν κάποιος που με τέτοια παρρησία είναι αναγκασμένος να θάβεται κάτω από μία λάσπη δεν χρειάζεται να τη χρησιμοποιεί ένα κανάλι όπως είναι η ΕΡΤ, την οποία ο ελληνικός λαός την ενισχύει με τον οβολόν του», είπε.

Related Posts