Η Μενδώνη, η Μαρέβα και το Αρχαιολογικό Μουσείο – Στο σπίτι του Μητσοτάκη η υπουργός, όταν ήταν στο ΠΑΣΟΚ

Η Λίνα Μενδώνη αποκάλυψε κατά την παρουσίαση της επιλεγείσας αρχιτεκτονικής πρότασης για την επέκταση και αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, ότι για σχεδόν 2 χρόνια συμμετείχε σε κλειστές συσκέψεις, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με θέμα την αναβάθμιση του Μουσείου.

Όπως γράφει το ieidiseis.gr το θέμα είναι ότι οι συσκέψεις αυτές, οι οποίες γίνονταν στο σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη και στο «Ίδρυμα Κωνσταντίνου Μητσοτάκη», πραγματοποιήθηκαν πριν τις εκλογές του 2019, όταν ακόμα η κ. Μενδώνη ήταν στο ΚΙΝΑΛ και συμμετείχε στον τομέα Πολιτισμού του κόμματος.

«Ήταν αρχές φθινοπώρου του 2016, λίγους μήνες μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη θέση του Προέδρου της ΝΔ, όταν, σε μια συζήτησή μας, μου ανέφερε πόσο πολύ τον ενδιαφέρει η ουσιαστική αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Τον Ιανουάριο του 2017, σε μία σύσκεψη υπό την προεδρία του, αποσαφηνίστηκε ότι το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο δεν μπορεί και δεν πρέπει να επεκταθεί στα κτήρια του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου», είπε χθες η Λίνα Μενδώνη και πρόσθεσε: «Τον Απρίλιο του 2017, με τη μεθοδικότητα και την διαχειριστική ικανότητα που διακρίνει τον Πρωθυπουργό, συγκρότησε μια μικρή, πολυεπιστημονική και συνεκτική ομάδα -κάποιοι είναι και σήμερα εδώ – που συνεδριάζαμε σε τακτά διαστήματα ή στο σπίτι του ή στο «Ίδρυμα Κωνσταντίνου Μητσοτάκη».

Αυτά μέχρι τους πρώτους μήνες του 2019. Τότε πλέον το σχέδιο είχε πάρει οριστική μορφή, οι παρεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν για να μπορέσει να ξεκινήσει ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός είχαν καταγραφεί».

Οι απορίες είναι οι εξής: Με ποια ιδιότητα συμμετείχε στις κλειστές αυτές συσκέψεις η Λίνα Μενδώνη; Ως μέλος του τομέα Πολιτισμού του ΚΙΝΑΛ ή ως κάτι άλλο; Το ΚΙΝΑΛ γνώριζε τότε για τις συσκέψεις αυτές ή όχι, γιατί υπενθυμίζουμε ότι διαγράφθηκε (όπως και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης) από τα μητρώα του κόμματος την επόμενη μέρα των εκλογών, λίγη ώρα μετά την υπουργοποίησή της…

Και κάτι τελευταίο. Στις συσκέψεις αυτές συμμετείχε και η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη κι αν ναι, επίσης με ποια ιδιότητα; Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ευχαρίστησε χθες, λέγοντας ότι «αθόρυβα και χωρίς να διεκδικήσει ποτέ οποιαδήποτε προβολή, υπήρξε η καρδιά αυτής της μεγάλης προσπάθειας».

Related Posts