Η κυβέρνηση δεν γνωρίζει πότε θα ανοίξει το ΟΑΚΑ – Οι δηλώσεις Βρούτση

Τις ενέργειες στις οποίες προχώρησε και προχωρά η Ελληνική Κυβέρνηση ανέλυσε σε συνέντευξη Τύπου ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, για την ταχύτατη αλλά και ασφαλή αποκατάσταση του ΟΑΚΑ, τονίζοντας ότι «Δεν χάνουμε ούτε δευτερόλεπτο», ενώ αποκάλυψε ότι εντός του 2024 θα έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του Ποδηλατοδρομίου.

Σε άλλο σημείο υπογράμμισε ότι πολύ πριν ανακύψουν τα προβλήματα με το ΟΑΚΑ, η Κυβέρνηση προχώρησε στην εφαρμογή νέου πλαισίου λειτουργίας των αθλητικών χώρων με γνώμονα την ασφάλεια.

Αναλυτικά είπε ο κ. Βρούτσης:

«Για πρώτη φορά μια ελληνική κυβέρνηση έχει ολοκληρωμένες μελέτες για την ολιστική αναβάθμιση του ΟΑΚΑ. Και εξασφαλισμένα χρήματα για να το κάνει. Προχτές το Σάββατο έστειλα στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος τον θεσμικό Σύμβουλο του Κράτους σε αυτά τα θέματα, τη σχετική μελέτη που παραλάβαμε για να συγκροτηθεί τάχιστα ομάδα ειδικών σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ώστε να αξιολογηθούν οι παραδοχές και τα συμπεράσματά της και να προταθούν οι περαιτέρω αναγκαίες ενέργειες. Εως ότου να έχουμε τα πορίσματά τους. Το ΤΑΙΠΕΔ προχωρά σε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για να εκκινήσουν αμέσως οι όποιες ενέργειες απαιτηθούν.

Δεν χάνουμε ούτε ένα δευτερόλεπτο. Ειδικά για το Ποδηλατοδρόμιο, ακόμη και στο δυσμενέστερο σενάριο, όπως δεσμεύεται το ΤΑΙΠΕΔ, η αποκατάστασή του υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του 2024.

Η ασφάλεια και το δημόσιο συμφέρον για την Κυβέρνησή μας είναι αδιαπραγμάτευτα.

Στο πλαίσιο αυτό, και πολύ πριν δημιουρηγθεί το θέμα με τα στέγαστρα Καλατράβα, με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψα στις 31 Αυγούστου 2023, για τη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων δεν επιτρέπεται πλέον η διεξαγωγή αγώνων σε κλειστά Γυμναστήρια και ανοιχτά γήπεδα άνω των 2000 θεατών, εαν δεν διαθέτουν πιστοποιητικό πυροπροστασίας και άδεια στατικότητας.»

Related Posts