Site icon grafoyme.gr

«Η Καϊλή δεν θα ήταν φυλακή αν δεν είχε δώσει τη βαλίτσα στον πατέρα της»

Συνεχίζονται πυρετωδώς οι έρευνες για το σκάνδαλο διαφθοράς Gatar Gate στο Ευρωκοινοβούλιο με νέα δεδομένα να έρχονται συνεχώς στο φως. Σε κάθε περίπτωσή πάντως, τα πράγματα θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις των βελγικών δικαστικών Αρχών οι οποίες θα δρομολογήσουν και άλλες εξελίξεις. Σύμφωνα μάλιστα με διευθυντή της Le Soir, η βουλευτική ασυλία της Εύας Καϊλή, αποτελεί «κλειδί» στην εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς θα μπορούσε να «φρενάρει» τις έρευνες για τις κινήσεις του Κατάρ και του Μαρόκο.

Μιλώντας στον Alpha, ο διευθυντής της Le Soir, αποκάλυψε μάλιστα και άλλες λεπτομέρειες της έρευνας όπως για παράδειγμα ότι ξεκίνησε τον Οκτώβριο και όχι τον Νοέμβριο, ότι η ευρωβουλευτής οδηγήθηκε στη φυλακή γιατί είχε δώσει τα χρήματα στον πατέρα της.

Όπως εξήγησε ο Κριστόφ Μπερτί, το τηλεφώνημα στον πατέρα της για να απομακρύνει τα χρήματα ήταν καθοριστικό. Αυτός φαίνεται μάλιστα ότι είναι ο βασικός λόγος που η Ελληνίδα πολιτικός οδηγήθηκε στη φυλακή, σε συνδυασμό φυσικά με το γεγονός ότι δεν έπεισε τις Αρχές για το ότι δεν γνώριζε για τα χρήματα που βρέθηκαν μέσα στο σπίτι της και την προέλευσή τους.

«Η Εύα Καϊλή δεν θα ήταν φυλακή αν δεν είχε δώσει τη βαλίτσα στον πατέρα της και να προσπαθήσει να τα απομακρύνει» λέει χαρακτηριστικά ο διευθυντής της Le Soir στον Alpha, εξηγώντας ότι η βουλευτική της ασυλία θα την προστάτευε καθώς είναι πολύ ισχυρή στο Βέλγιο.

Related Posts

Exit mobile version