Η ευρωπαϊκή εισαγγελία ζητά την άρση ασυλίας της Καϊλή και της Σπυράκη

Η ευρωπαϊκή εισαγγελία ανακοίνωσε ότι ζητήθηκε η άρση ασυλίας δύο Ελληνίδων ευρωβουλευτών. Της Εύας Καϊλή και της Μαρίας Σπυράκη.

Η Εύα Καϊλή, έχει ήδη προφυλακιστεί στο πλαίσιο έρευνας για την υπόθεση διαφθοράς όπου εμπλέκεται το Κατάρ.

Αναφορικά με τη Μαρία Σπυράκη, το αίτημα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας βασίζεται σε μια άλλη έρευνα, διαφορετική από εκείνη που αφορά το Κατάρ, η οποία διενεργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF). Στη λακωνική ανακοίνωσή της η εισαγγελία αναφέρει ότι αντικείμενο της έρευνας ήταν η χρήση των βουλευτικών αποζημιώσεων και συγκεκριμένα οι αμοιβές των κοινοβουλευτικών βοηθών.

Τι δήλωσε η Σπυράκη

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη έκανε την εξής δήλωση για το αίτημα του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα για άρση της ασυλίας της:

“Ευχαρίστως αποδέχομαι το αίτημα άρσης της ασυλίας μου προκειμένου να διαφανεί ότι δεν έχω ούτε ένα ευρώ οικονομική διαφορά με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Το θέμα αφορά το επίδομα αλλοδαπής πρώην συνεργάτη μου, ο οποίος αντιμετώπισε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και είχε ορισμένες απουσίες από το χώρο συνεδριάσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Δεν έχω καμία σχέση με το qatargate, δεν έχω καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση”.

Related Posts