Η απανθρωπιά… των ανθρώπων της πολιτικής – Χωρίς βοήθεια οι σεισμόπληκτοι στη Συρία

Περισσότεροι από 3.466 είναι οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι στη Συρία, αλλά η πολιτική δείχνει το πιο απάνθρωπο πρόσωπό της.

Τόσο Ο ΟΗΕ όσο και άλλες χώρες σφυρίζουν αδιάφορα. Προφανώς –για κάποιους- εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια υπάρχουν  μόνο στην Τουρκία.

Όταν σώζεται ένα βρέφος στην Τουρκία είναι καλό. Όταν το ίδιο γίνεται στην Συρία είναι καθημερινή.

Εκεί τα πράγματα είναι αλλιώς. Οι κυρώσεις και άλλα πολλά, προηγούνται του ανθρώπινου πόνου.

Ο επικεφαλής των συριακών Λευκών Κρανών κατηγόρησε τον ΟΗΕ ότι δεν παρέδωσε την κατάλληλη ανθρωπιστική βοήθεια στις ανταρτοκρατούμενες περιοχές της χώρας, χαρακτηρίζοντας τη μέχρι στιγμής ανταπόκρισή του «καταστροφική» και καλώντας τον να «ζητήσει συγγνώμη από τον συριακό λαό».

Σύμφωνα με τον Guardian ο Raed al-Salah, ο οποίος ηγείται της ομάδας αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, δήλωσε ότι η περιοχή δεν είχε λάβει καμία βοήθεια από τον ΟΗΕ από τον σεισμό της Δευτέρας με στόχο την αντιμετώπιση καταστροφών, προσθέτοντας ότι τα έξι φορτηγά που πέρασαν τα σύνορα με τη Συρία την Πέμπτη ήταν ένα φορτίο που είχε καθυστερήσει.

Στο μεταξύ, δύο άνθρωποι διασώθηκαν από τα συντρίμμια ενός κτιρίου στη συριακή πόλη Τζαμπέλ, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας, περίπου 110 ώρες μετά τον φονικό σεισμό που έπληξε την περιοχή τη Δευτέρα.

Τηλεοπτικά πλάνα από το σημείο έδειχναν δύο ανθρώπους να ανασύρονται από τα ερείπια από συριακά και λιβανέζικα συνεργεία διάσωσης, ενώ οι παρευρισκόμενοι χειροκροτούσαν και φώναζαν «ο Θεός είναι μεγάλος», αναφέρει το Reuters.

Ένας διασώστης δήλωσε οι διασωθέντες ήταν μια γυναίκα και το παιδί της.

Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τον σεισμό στη Συρία, σύμφωνα με καταμετρήσεις κρατικών μέσων ενημέρωσης και μιας υπηρεσίας διάσωσης στο βορειοδυτικό τμήμα της διαιρεμένης από συγκρούσεις χώρας, που ελέγχεται από αντάρτες.

Related Posts