Ηλιόπουλος: «Ο Μητσοτάκης κλέβει δέκα και επιστρέφει ένα»

Σκληρή κριτική για προεκλογική «παροχολογία» άσκησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ”Πρώτο Πρόγραμμα” της ΕΡΤ, σχολιάζοντας ότι «η κυβέρνηση κόβει μόνιμες δαπάνες και προεκλογικά δίνει ελάχιστα» και ότι «ο Μητσοτάκης κλέβει δέκα και επιστρέφει ένα».

Ανέφερε ειδικότερα ότι ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε χθες 300 εκατ. για τη στήριξη των συνταξιούχων, όμως «η μόνιμη παροχή της 13ης σύνταξης -που και η ΝΔ ως αντιπολίτευση είχε ψηφίσει- κόστιζε 1 δισ. ευρώ ετησίως» και «με τέσσερις προϋπολογισμούς Μητσοτάκη, επομένως, μιλάμε για 4 δισ. ευρώ περικοπές στους συνταξιούχους». Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει κάθε δικαίωμα να ασκεί κριτική και να μιλάει για τα δημοσιονομικά της χώρας, «γιατί δεν είναι αυτός που την έχει χρεοκοπήσει δύο φορές», αλλά «πήρε μια χώρα χρεοκοπημένη και την άφησε και με το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ και με ένα ρυθμισμένο χρέος του οποίου το 80% είναι κλειδωμένο σε επιτόκιο 1% για τα επόμενα 15 χρόνια». Υποστήριξε ότι «σήμερα με τον πληθωρισμό και την ακρίβεια Μητσοτάκη βιώνουμε την χειρότερη υπερφορολόγηση για την κοινωνική πλειοψηφία», προσθέτοντας ότι «η χρονιά που έκλεισε έφερε 4 δισ. ευρώ επιπλέον έσοδα μόνο από τον ΦΠΑ».

Απαντώντας στην κριτική της ΝΔ περί «παροχολογίας» εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως «το να έχει η χώρα συλλογικές συμβάσεις εργασίας και επιθεώρηση εργασίας, που τη διέλυσε η ΝΔ, δεν είναι παροχή, είναι ζήτημα διαφορετικού μοντέλου και μιας σοβαρής αναπτυξιακής σταθερής πορείας για την επόμενη ημέρα». Είπε ότι «το 2012 όταν μειώθηκε 32% ο βασικός μισθός για τους κάτω των 25 ετών, και 23% συνολικά, το επιχείρημα ήταν η δήθεν μείωση της ανεργίας. Όμως έτσι είχαμε τη χειρότερη ανεργία και τη χειρότερη ύφεση που έχει βιώσει η χώρα». Σημείωσε μεταξύ άλλων πως «όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αύξησε κατά 27% τον κατώτατο μισθό για τους κάτω των 25 ετών, και 11% συνολικά, και ανάπτυξη είχαμε και η κατανάλωση αυξήθηκε και τα δημόσια έσοδα ενισχύθηκαν. Γιατί ο βασικός μισθός συνολικά πέφτει στην κατανάλωση».

Επανέλαβε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να παγώσει με ΠΝΠ κάθε πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. «Η προστασία της κατοικίας είναι κατοχυρωμένη συνταγματικά», είπε, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «επέλεξε να φέρει ένα πτωχευτικό κώδικα που ούτε το ΔΝΤ δεν είχε τολμήσει να προτείνει». Προσέθεσε ότι «αυτό τίναξε στον αέρα την προστασία της πρώτης κατοικίας» και τόνισε ότι «η ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους με 120 δόσεις και η διαγραφή μέρους της πανδημικής οφειλής είναι θέμα δημοκρατίας και αλλαγής μοντέλου, που θα ωφελήσει και τα κρατικά έσοδα». «Δυστυχώς το κυβερνητικό σχέδιο για την πρώτη κατοικία είναι ο κ. Πάτσης…», σχολίασε. Επιπλέον ανέφερε ότι ο κ. Μητσοτάκης στις 30 Απριλίου του 2020 ανακοίνωσε ότι θα δώσει παράταση στο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας που ίσχυε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ώστε κανένας Έλληνας να μην χάσει το σπίτι του. «Άρα και για όλη την περίοδο 2015-2019 υπήρξε πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας», σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος.

Related Posts