Ηλιόπουλος: Μία κυβέρνηση, της οποίας τα μέλη χρωστούν 12 εκατ. ευρώ, αφήνει πολίτη να χάσει το σπίτι του για 15.000 ευρώ

Για μία κυβέρνηση που υπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών, την ίδια στιγμή που αφήνει έναν πολίτη να χάσει το σπίτι του για χρέος 15.000 ευρώ, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «DION TV».

«Σήμερα το πρωί ΕΚΑΜ και αστυνομία μπήκαν στο σπίτι της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού για να ολοκληρωθεί η διαδικασία του πλειστηριασμού. Προκαλεί οργή να βλέπει κανείς αστυνομικούς να σπάνε την πόρτα του σπιτιού ενός πολίτη που χάνει τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής για χρέος 15.000 ευρώ στην τράπεζα», σημείωσε.

«Μία κυβέρνηση της οποίας τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου χρωστούν πάνω από 12 εκατ. ευρώ, μία κυβέρνηση που έχει Πάτσηδες για να παίρνουν τα σπίτια του κόσμου, είναι η ίδια κυβέρνηση που ψήφισε έναν πτωχευτικό με βάση τον οποίον για πρώτη φορά φέτος έχουμε 44.000 πλειστηριασμούς και οι πολίτες πτωχεύουν σαν να είναι εταιρείες, ένας πτωχευτικός που διογκώνει τη φτώχεια», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Αυτό κάνει και ο προϋπολογισμός που καταθέτει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δεν αντιμετωπίζει την αισχροκέρδεια, δεν αντιμετωπίζει τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών, αλλά στηρίζει τους λίγους και ισχυρούς, αυτούς από τους οποίους εξαρτάται ο κ. Μητσοτάκης», πρόσθεσε.

Μιλώντας για την ακρίβεια, τόνισε: «Η κυριακάτικη Καθημερινή γράφει ότι στην Ελλάδα οι τιμές των τροφίμων αυξάνονται με μεγαλύτερο ρυθμό από ό,τι στην υπόλοιπη Ευρώπη, μάλιστα ο ρυθμός αύξησης καταγράφει τους χειρότερους δείκτες των τελευταίων 23 ετών». «Η κυβέρνηση αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα και ως προς τη συγκράτηση των τιμών και ως προς την ενίσχυση του εισοδήματος. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην ευρωζώνη, στην οποία ο κατώτατος μισθός είναι σε επίπεδα χαμηλότερα από το 2012, δεν γίνεται να συνεχίσουμε έτσι», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος και σημείωσε: «Πρέπει επίσης να επιστραφούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους και να επανέλθει το μέρος της 13ης σύνταξης που νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 και η ΝΔ το κατήργησε μόλις έγινε κυβέρνηση, μία ετήσια δαπάνη 750 εκατ. ευρώ». «Τρία χρόνια ΝΔ μιλάμε για 2,5 δισ. περικοπή στους συνταξιούχους με υπογραφή Μητσοτάκη», είπε.

«Πρέπει ακόμα να υπάρξει ένα μεγάλο σχήμα ρύθμισης και διαγραφής του ιδιωτικού χρέους που αφορά κυρίως ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους. Το κράτος μόνο να χάσει έχει αν δεν ακολουθήσει ένα τέτοιο σχήμα ρύθμισης γιατί δεν θα εισπράξει τίποτα από μια επιχείρηση που θα κλείσει», εξήγησε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Χαρακτηρίζοντας το καλάθι του νοικοκυριού «ένα τεράστιο επικοινωνιακό φιάσκο», σχολίασε ότι η πηγή του προβλήματος βρίσκεται στην ενεργειακή ακρίβεια. «Όταν μόνο τον Οκτώβριο οι πάροχοι ενέργειας αγόραζαν στα 230 ευρώ τη μεγαβατώρα και πουλούσαν στα 620, δηλαδή είχαν περιθώριο κέρδους 166% και η κυβέρνηση το επιτρέπει αυτό, όταν η κυβέρνηση επιλέγει να μη μειώνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα και να μη μειώνεται ο ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, τότε μπορούμε να πούμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει την ακρίβεια», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι η ακρίβεια στη χώρα είναι μια πραγματικότητα πολύ πριν ξεκινήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ερωτηθείς για το σκάνδαλο των υποκλοπών, ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε ότι δεν μιλάμε για ένα λάθος της κυβέρνησης «αλλά για μια συγκεκριμένη πρακτική διακυβέρνησης του συστήματος Μητσοτάκη». «Μία κυβέρνηση που δεν σέβεται τους κανόνες της Δημοκρατίας και το κράτος Δικαίου είναι σίγουρα και μια κυβέρνηση που δεν ενδιαφέρεται αν η πλειοψηφία των πολιτών μπορεί να βγάλει το μήνα», ανέφερε.

«Η κυβέρνηση σαμποτάρει το έργο της Δικαιοσύνης, δεν καλεί στην Εξεταστική και στη Θεσμών και Διαφάνειας κρίσιμα πρόσωπα, όπως τους κυρίους Λαβράνο και Μπίτζιο που σχετίζονται με το Predator, δεν δίνει εντολή στην ΑΔΑΕ να ελεγχθεί ποια πολιτικά πρόσωπα από αυτά που περιλαμβάνουν οι λίστες του Predator, είχαν τεθεί σε επισύνδεση και από την ΕΥΠ», επισήμανε και πρόσθεσε: «ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και αρνείται να δώσει απαντήσεις».

«Στις διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών, όπως στη γενική απεργία και στην πορεία του Πολυτεχνείου, η συμμετοχή των πολιτών ήταν πολύ μεγάλη. Και δεν υπήρχε μόνο θυμός για τη σημερινή κατάσταση αλλά και μια αισιοδοξία ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν», σημείωσε.

«Η κυβέρνηση έχει μπει σε μια διαδικασία αναπότρεπτης φθοράς. Από την πλευρά μας μιλάμε για την επόμενη μέρα, για τη ρύθμιση και διαγραφή του ιδιωτικού χρέους, για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, για την ενίσχυση του ΕΣΥ και συνολικά του κοινωνικού κράτους. Υπάρχει ένα ανοιχτό πεδίο διαφορετικής προοδευτικής πολιτικής. Σε αυτό θα εστιάσουμε, όπως και στην επιστροφή του κράτους Δικαίου στην Ελλάδα», κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Related Posts