Ηλιόπουλος: «Είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη ελληνική ιστορία που ένα σπίτι με δύο εργαζόμενους δεν μπορεί να βγάλει το μήνα»

Στα θέματα των «υποκλοπών, της διαφθοράς και της οικονομίας», επικεντρώνει την κριτική του στην κυβέρνηση, ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος σε τηλεοπτικές του δηλώσεις όπου υποστηρίζει ότι «είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη ελληνική ιστορία που ένα σπίτι με δύο εργαζόμενους δεν μπορεί να βγάλει το μήνα».

«Όταν οι πολίτες μετρούν και το τελευταίο ευρώ, έχουμε φαινόμενα διαφθοράς κυβερνητικών στελεχών, όπως του κ. Πάτση και του κ. Χειμάρα, βουλευτές οι οποίοι πήραν απευθείας αναθέσεις που προσεγγίζουν το 1 εκ. ευρώ, αναθέσεις που είναι άκυρες με βάση το Σύνταγμα και αυτά τα χρήματα πρέπει να επιστραφούν» υποστηρίζει ο κ . Ηλιόπουλος.

Αναφέρεται στο θέμα των υποκλοπών λέγοντας: «Έχουμε και το τεράστιο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Με βάση τις τελευταίες αποκαλύψεις, επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση παρακολουθούσε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Αυτό συνιστά τομή για το μεταπολιτευτικό δημοκρατικό συμβόλαιο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για “ρυπαρά δίκτυα” μέσα στην ΕΥΠ. Εάν πάρουμε ως δεδομένο αυτό που είπε, επί της αρχής, είναι τεράστιο πολιτικό πρόβλημα το γεγονός ότι η ΕΥΠ έχει τέτοια ρυπαρά δίκτυα στο εσωτερικό της. Θα πρέπει όμως και κάποιος να πει ποια είναι αυτά τα δίκτυα. Όταν μετά από τόσο καιρό δεν έχει γίνει καμία αποκάλυψη και δεν έχει έρθει κανένας προ των ευθυνών του, δικαιούμαστε να πούμε ότι αυτό το ρυπαρό δίκτυο είναι το δίκτυο Μητσοτάκη».

Συνεχίζοντας αναφέρει: «Υπάρχει η κυβερνητική γραμμή που υποστηρίζει ότι η ΑΔΑΕ δεν μπορεί να προχωρήσει σε ελέγχους και βλέπουμε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να συντάσσεται με αυτή τη γραμμή», σχολίασε. «Αν η κυβέρνηση άφηνε την ΑΔΑΕ να κάνει τη δουλειά της, τότε σήμερα θα είχαμε φτάσει σε αποτελέσματα. Μπορούμε να πάμε σε εκλογές και οι πολίτες να μην γνωρίζουν γιατί τέθηκε υπό παρακολούθηση ο σημερινός αρχηγός του τρίτου κόμματος;».

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο Νάσος Ηλιόπουλος υπογραμμίζει: «το ζήτημα είναι γιατί η Ελλάδα καταγράφει διαρκώς αρνητικές πρωτιές στην Ευρώπη, στις τιμές των καυσίμων, στην ενέργεια. Κι αυτό, με έναν κατώτατο μισθό που έχει χάσει το 20% της αγοραστικής του δύναμης, με τον πληθωρισμό ειδικά στα τρόφιμα να προσεγγίζει το 15%. Όταν κλείνει ο προϋπολογισμός και έχει 4 δισ. αυξημένα φορολογικά έσοδα από ΦΠΑ, αυτό συμβαίνει όχι επειδή καταναλώσαμε πιο πολύ αλλά γιατί πληρώσαμε πιο ακριβά αυτά που καταναλώσαμε. Αυτό σημαίνει ότι και η ίδια η κυβέρνηση συμμετέχει στη λεηλασία των πολιτών».

Επαναλαμβάνοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, σημειώνει: «μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο, δίκαιη αύξηση του εισοδήματος με ενίσχυση των μισθών και των συντάξεων».

Σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις, ανέφερε: «στις εκλογές με απλή αναλογική, μιλάμε για κυβέρνηση συνεργασίας. Γι’ αυτό μιλάμε προγραμματικά, μιλάμε για τη δίκαιη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, για 120 δόσεις και διαγραφή μέρους της πανδημικής οφειλής. Απευθύνουμε το πρόγραμμά μας πρώτα απ’ όλα στην κοινωνία και σε δεύτερο χρόνο σε κάθε πολιτική δύναμη που αυτοπροσδιορίζεται ως προοδευτική». Διευκρίνισε δε ότι «Για να μπορέσει να υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να είναι πρώτη δύναμη στις εκλογές με απλή αναλογική».

Related Posts