Ηλιόπουλος για Marc: Να απαντήσει ο Μητσοτάκης πώς πληρώνει τις δημοσκοπήσεις

«Αναμένουμε τη παρέμβαση του εισαγγελέα, όπως ο νόμος προβλέπει για υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος όπως το ξέπλυμα», επισημαίνει με δήλωσή του ο Νάσος Ηλιόπουλος με αφορμή το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας Εφημερίδας των Συντακτών για την η δημοσκοπική εταιρεία MARC που διενεργεί δημοσκοπήσεις για λογαριασμό του Μεγάρου Μαξίμου.

Η εταιρεία MARC που πραγματοποιεί δημοσκοπήσεις και για λογαριασμό μεγάλων ΜΜΕ, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, λαμβάνει εικονικά τιμολόγια πολλών χιλιάδων ευρώ από χωματουργική εταιρεία «φάντασμα», που εντελώς συμπτωματικά έχει εκδώσει εικονικά τιμολόγια και για εταιρία που εμπλέκεται με το παράνομο λογισμικό predator.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπογραμμίζει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκτός από την παρέμβαση εισαγγελέα, αναμένει εξηγήσεις  «τόσο από τον κ. Μητσοτάκη που οφείλει να απαντήσει με ποιον τρόπο πληρώνει τις δημοσκοπήσεις που παραγγέλνει, όσο όμως και από τον κ. Πιτσιλή της ΑΑΔΕ».

Αναλυτικά η δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου

«Θα παρέμβει εισαγγελέας για τα εικονικά τιμολόγια της MARC; – Να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης πώς πληρώνει τις δημοσκοπήσεις που παραγγέλνει»

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας Εφημερίδας των Συντακτών, η δημοσκοπική εταιρεία MARC που διενεργεί δημοσκοπήσεις για λογαριασμό του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά ταυτόχρονα και για λογαριασμό μεγάλων ΜΜΕ, λαμβάνει εικονικά τιμολόγια πολλών χιλιάδων ευρώ από χωματουργική εταιρεία «φάντασμα», που εντελώς συμπτωματικά έχει εκδώσει εικονικά τιμολόγια και για εταιρία που εμπλέκεται με το παράνομο λογισμικό predator.

Πρόκειται για ένα ακόμη πλήγμα στη χαμένη αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων αλλά και του πολιτικού μας συστήματος.

Αναμένουμε τη παρέμβαση του εισαγγελέα, όπως ο νόμος προβλέπει για υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος όπως το ξέπλυμα.

Κυρίως όμως αναμένουμε εξηγήσεις. Τόσο από τον κ. Μητσοτάκη που οφείλει να απαντήσει με ποιον τρόπο πληρώνει τις δημοσκοπήσεις που παραγγέλνει, όσο όμως και από τον κ. Πιτσιλή της ΑΑΔΕ».

Related Posts