Ηλιόπουλος για Οικονόμου: Παριστάνει τον ανόητο ο εκπρόσωπος του εθνικού κοριού

Σκληρή απάντηση στον Γιάννη Οικονόμου για την δήλωση που έκανε μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα έδωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφέρει ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παριστάνει τον ανόητο ενώ τον χαρακτηρίζει «εκπρόσωπο του εθνικού κοριού».

Συγκεκριμένα, ο Νάσος Ηλιόπουλος σημειώνει ότι «δεν περιμέναμε ότι θα τολμούσε να δώσει μισή απάντηση για το σκάνδαλο των υποκλοπών ο εκπρόσωπος του εθνικού κοριού.

Ωστόσο δεν τον τιμά το να παριστάνει τον ανόητο, επαναλαμβάνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα “καταργήσει” τις συμφωνίες για τα γαλλικά εξοπλιστικά, ενώ έχει ξεκαθαρίσει ότι θα τις επαναδιαπραγματευθεί προκειμένου χρήματα από τα 14 δις που υπέγραψε μόνος του ο κ. Μητσοτάκης σε δυο χρόνια, να μείνουν στην εγχώρια βιομηχανία, όπως συμβαίνει σε όλα τα σχετικά προγράμματα σε όλες τις χώρες του κόσμου».

«Μιας και μιλά ωστόσο ο κ. Οικονόμου, μπορεί να απαντήσει εάν παρακολουθούσαν τον γενικό διευθυντή εξοπλισμών κ. Αλεξόπουλο, για να ελέγχουν τη ροή του χρήματος από τα δισεκατομμύρια των εξοπλιστικών που υπέγραψαν;» διερωτάται με νόημα ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυρίστηκε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «κατηγορεί την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό χωρίς στοιχεία και τεκμήρια» και ανέφερε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ «δεν ξέρει τι να κάνει για την πραγματικότητα».

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου:

«Την ημέρα που ξεκινά στο Ειδικό Δικαστήριο η δίκη του πιο στενού του συνεργάτη, στη διάρκεια της πρωθυπουργίας του, κ. Ν. Παππά, κατηγορούμενου μάλιστα για βαρύτατα αδικήματα, ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να παραδώσει μαθήματα Δημοκρατίας και να κάνει τον τιμητή. Παράλληλα, εξακολουθεί να αμφισβητεί τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και να υποτιμά τη λαϊκή ετυμηγορία, ισχυριζόμενος πως ο Πρωθυπουργός βρίσκεται στη θέση του επειδή τάχα το 2019 τον επέλεξαν συμφέροντα.

Κι ας μην απορεί για την κριτική που δέχεται εξαιτίας της στάσης του απέναντι στην αμυντική θωράκιση της χώρας, η οποία δεν υπήρξε καθόλου απρόκλητη. Είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας που απείλησε ότι θα καταργήσει την αμοιβαία αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας εάν δεν υπάρχει -λέει- ελληνική προστιθέμενη αξία, την ίδια ώρα που η Ελλάδα υποδεχόταν δύο ακόμα νέα Rafale. Αναφορά που μόνο σε συμφέροντα μεσαζόντων παραπέμπει.

Από τη μια λοιπόν υπάρχει ο κ. Τσιπρας, που, επειδή δεν ξέρει τι να κάνει για την πραγματικότητα, κάνει αυτό που ξέρει καλά: κατηγορεί την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό χωρίς στοιχεία και τεκμήρια. Με μόνο του όπλο τη λάσπη, παρότι η κ. Φωτίου, ο κ. Τσακαλώτος και ο κ. Μαντζουράνης αποδόμησαν πλήρως το συκοφαντικό του αφήγημα.

Από την άλλη υπάρχει η Κυβέρνηση, που μεριμνά ουσιαστικά για την προστασία της ποιότητας ζωής από τις παγκόσμιες κρίσεις, θωρακίζει τη χώρα από τις έξωθεν επιβουλές και ενισχύει θεσμικά τη Δημοκρατία μας.

Αυτό είναι το τεκτονικό ρήγμα που μας χωρίζει».

Related Posts