Ευτυχώς υπάρχει και ο Μενέντεζ: Αυταρχικός ο Ερντογάν, δεν θα επιτρέψω την πώληση F-16

Για συνεργασία του Ερντογάν με “τους πιο βάναυσους δικτάτορες του κόσμου” έκανε λόγο ο Ρόμπερτ Μενέντεζ, διαμηνύοντας πως ο Τούρκος πρόεδρος θα τον βρει μπροστά του αν συνεχίσει την προκλητική ρητορική.

Σε εκδήλωση για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας αναφέρθηκε και στο κυπριακό, χρησιμοποιώντας τους ισχυρισμούς του Τούρκου προέδρου που χαρακτηρίζει “εχθρούς” τους Κύπριους.

“Αποκαλεί τους Κύπριους και όσους αγαπούν την ελευθερία, εχθρούς. Συνεργάζεται με ορισμένους από τους πιο βάναυσους δικτάτορες του κόσμου, από τον Σι Τζιπίνκ της Κίνας μέχρι τον Πούτιν της Ρωσίας. Πράγματι, ο Ερντογάν βλέπει την παράνομη προσάρτηση μέρους της Ουκρανίας και κρατά σημειώσεις. Γιατί θέλει να κάνει το ίδιο στη βόρεια Κύπρο και να προσαρτήσει τα κατεχόμενα εδάφη”, ανέφερε ο Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Για το ζήτημα των F-16, ο Μενέντεζ ξεκαθάρισε εκ νέου πως δεν θα επιτρέψει την πώληση μαχητικών στην Τουρκία “για όσο εκείνος βρίσκεται στην προεδρία της επιτροπής”.

“Σήμερα η απειλή της προσάρτησης των κατεχόμενων πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν. Τούτων δοθέντων, δεν πιστεύω ότι οι ΗΠΑ πρέπει να δώσουν τα μαχητικά F-16 στα χέρια του προέδρου Ερντογάν. Και γι’ αυτό, ως πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων δεν θα εγκρίνω την πώληση κανενός F-16 στην Τουρκία μέχρι να σταματήσει την εκστρατεία των προκλήσεων στην ευρύτερη περιοχή”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Related Posts