Site icon grafoyme.gr

Επανήλθε στους όρκους δημοσιονομικής πειθαρχίας ο Μητσοτάκης

Ψυχρολουσία προκάλεσε στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να κλείσει το παράθυρο της λήψης νέων μέτρων ανακούφισης στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ο πρωθυπουργός επανήλθε στους όρκους δημοσιονομικής πειθαρχίας, επισημαίνοντας ότι δεν θα παραβιαστεί ο στόχος για το πρωτογενές έλλειμμα 1,7%, ενώ δεν πέρασε απαρατήρητη η προσπάθειά του να χρησιμοποιήσει την πολιτική κρίση στη Βρετανία ως όχημα κινδυνολογίας.

Σύμφωνα με την πρωθυπουργική θεώρηση, το Ηνωμένο Βασίλειο «τιμωρήθηκε» γιατί επιδίωξε παροχές χωρίς να ξεκαθαρίσει πού θα βρει τους πόρους! Οι βουλευτές-πολιτευτές ωστόσο, στο πλαίσιο των περιοδειών τους, μετέφεραν τις υποσχέσεις του Μαξίμου για συνέχιση της στήριξης των πολιτών, δίδοντας έμφαση στην προοπτική παρέμβασης στο πετρέλαιο κίνησης που είχε ανοίξει ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης (14 Οκτωβρίου) στη Βουλή. Επιπλέον, όπως αναφέρουν, εισπράττουν τα μηνύματα δυσαρέσκειας των πολιτών λόγω των ανατιμήσεων αλλά και απορίες για το γεγονός ότι δεν προχωρά η Ν.Δ. στην αποκλιμάκωση των έμμεσων φόρων.

Πλασματική πραγματικότητα

Σ’ αυτό το φόντο, οι ένοικοι του Μαξίμου θα επιμείνουν στον εξωραϊσμό του κυβερνητικού έργου με την αρωγή της πλειονότητας των ΜΜΕ. Ο πρωθυπουργός, από την αφετηρία της προεκλογικής περιόδου, ενεργοποιεί όλα τα εργαλεία παραποίησης της πραγματικότητας. Ισχυρίστηκε την περασμένη εβδομάδα πως η κυβέρνηση έχει καταφέρει να συγκρατήσει τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος σε αποδεκτά επίπεδα.

«Σέρβιρε», από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εικόνα λαμπρών επιδόσεων στον τομέα της ασφάλειας, παρακάμπτοντας ακόμα και τα στοιχεία που αποτυπώνουν, στην Αθήνα τουλάχιστον, αύξηση της παραβατικότητας. Υποστήριξε παράλληλα, στην επίσκεψή του στην Καρδίτσα, πως για τη Ν.Δ. δεν υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων, σε αντιδιαστολή με το γεγονός ότι εκείνη την ίδια ημέρα η έκθεση της Eurostat επιβεβαίωνε την τραγική ελληνική πρωτιά στην ανεργία των νέων.

Συν τοις άλλοις, επιδίωξε να ξαναγράψει το επενδυτικό success story στο Ελληνικό εγκαινιάζοντας για δεύτερη φορά στη θητεία του ένα έργο που δεν έχει ξεκινήσει.

Πρώην υπουργός των κυβερνήσεων της Ν.Δ. υπογραμμίζει σαρκαστικά ότι «περιμένουμε εφεξής να μας δώσουν και την εικόνα ότι ο πρωθυπουργός “περπατάει επί των υδάτων” με τόσους τόνους επικοινωνιακής προπαγάνδας». Θεωρεί μάλιστα πως αν η κατάσταση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων επιδεινωθεί ενόψει του δύσβατου χειμώνα, οι τακτικές αυτές του Μαξίμου θα μετατραπούν σε μπούμερανγκ. «Η επικοινωνιακή καταιγίδα θα εκληφθεί από τους πολίτες ως εμπαιγμός», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Related Posts

Exit mobile version